Végrendelet kezdetnek – Útjára indult a teológiai könyvestek sorozata

Végrendelet kezdetnek – Útjára indult a teológiai könyvestek sorozata

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Magyari Márton
Budapest – Szeptemberben teológiai könyvestek elnevezéssel új sorozat indult útjára a Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem közös szervezésében. A vírusjárvány miatt egyelőre csak online térben megtekinthető kerekasztal-beszélgetések témájául egy-egy, a Luther Kiadó által korábban megjelentetett könyv szolgál.

A nyitóalkalmon a Luther Márton végrendelete című, 2017-ben második, bővített kiadásban napvilágot látott kötet került terítékre dr. Csepregi Zoltán egyháztörténész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektora, egyben a kiadvány lektora és Czenthe Miklós, az Evangélikus Országos Levéltár vezetője segítségével.

A beszélgetést Boda Zsuzsa, a Luther Kiadó szerkesztő-munkatársa moderálta.

Mint ismeretes, a reformátor 1542-ben saját kezűleg írt végrendeletét – amelyben rendhagyó módon vagyonát feleségére hagyta – egyházunk levéltárában őrzik. A kerekasztal-beszélgetésben szó esett többek között Luther családjáról, a végrendelet szabálytalanságairól, illetve az okirat sokszor kalandokban bővelkedő későbbi sorsáról is. 

A kötet magyar, német és angol nyelvű változata pedig megvásárolható a Luther Kiadó könyvesboltjában (Budapest VIII. ker., Üllői út 24.,), illetve megrendelhető a kiadó webáruházában.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!