Ünnepelt az Ótemplomi Szeretetszolgálat

Ünnepelt az Ótemplomi Szeretetszolgálat

Share this content.

Fotó: Furár Dominik, szöveg: facebook.com/szeretetszolgalatszarvas
Szarvas – Az Ótemplomi Szeretetszolgálat a Magyarországi Evangélikus Egyház egyik legnagyobb diakóniai intézménye, és 207 munkatársa több mint 1000 szarvasi és környező településen élő idős vagy fogyatékos életét teszi könnyebbé.

Minden év végén természetes, hogy az elért eredményekről is említést kell tenni. Ezt már Lázár Zsolt intézményvezető hangsúlyozta köszöntőjében, aki beszámolt arról, hogy két új intézmény csatlakozott a szeretetszolgálathoz: a Rákóczi utcai és a csabacsűdi idősek otthona. Ez alatt az egy év alatt igen sokat fejlesztett az ellátás színvonalán az egyház. Új autókat vásárolt, nővérhívó rendszert épített ki, és konyhai fejlesztéseket hajtott végre az ellátási színvonal emelése érdekében. 

Babák Mihály polgármester kiemelte, hogy a munkatársak nagyon sokat tettek hozzá, hogy a szociális intézményből igazi szeretetszolgálat legyen. Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője Szarvas második legnagyobb foglalkoztatójaként köszöntötte az Ótemplomi Szeretetszolgálatot. 

Dr. Czinkóczky Mihály, az Ótemplomi Szeretetszolgálat igazgatótanácsának elnöke fontosnak tartotta elmondani, hogy a szervezet munkatársai mennyire sokat dolgoztak ebben az évben is, méghozzá milyen magas színvonalon, s hozzátette: a munkájukat hivatásként végzik. Ezért is fontos, hogy ezt egy-egy gálavacsorán köszönjék meg nekik.

Ebben segített a Tena cég, valamint a Borostyán Patika, akik támogatásukkal lehetővé tették, hogy ez a kellemes este létrejöhessen.

A vacsora előtt Zahorecz Pál újtemplomi evangélikus lelkész mondta el az imádságot Győri Veronika intézményi lelkésszel együtt.

Az est fénypontja a nagyon finom vacsorát követően a kétszázhatvan szeletes somlói Revolúció torta volt, melyet Urbán Ildikó cukrászmester sütött és tálalt fel az ünneplőknek. 

A Körösparty Band gondoskodott a fergeteges hangulatról, Hegedűs Éva pedig az est háziasszonyaként az intellektuális élményről is. A tombolahúzás után éjfélkor ért véget a színvonalas este.

Képek megtekinthetők itt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!