Új emelettel bővül a békéscsabai evangélikus óvoda

Új emelettel bővül a békéscsabai evangélikus óvoda

Share this content.

Forrás: behir.hu, szöveg: Papp Ádám Sándor, fotó: Máthé Csongor
Békéscsaba – Új emelettel bővül a Békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Óvoda intézménye. A fejlesztés közel 100 millió forintba kerül és a tervek szerint a 2020/2021-es nevelési év kezdetére befejeződik.

Júniusban indult el az intézmény bővítése, amely során egy újabb emelettel gazdagodik az óvoda épülete. Jelenleg az acélszerkezet, vagyis az új szint vázát helyezi el a kivitelező az óriásdaru segítségével. A kivitelező cég ügyvezető igazgatója elmondta: az emeletrész vázának elhelyezését követően jövőhéten már elkezdik a tetőtér fedését is.

A beruházást közel 100 millió forintból hajtják végre, amelynek felét a Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatán nyert el az intézmény, a többi költséget pedig önerőből finanszírozzák – mondta el az intézmény igazgatója. Köveskúti Péter ismertette: a beruházás célja az volt, hogy még több gyermek számára tudjanak helyet biztosítani az óvodában, illetve az általános iskolások számára az első emeleten szakköri tantermeket tudjanak biztosítani.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!