Tűzjelzőket adományozott a katasztrófavédelem az evangélikus szeretetszolgálatnak

Tűzjelzőket adományozott a katasztrófavédelem az evangélikus szeretetszolgálatnak

Share this content.

Forrás: newjsag.hu, szöveg és fotó: Babák Zoltán
Szarvas – Tíz darab füstérzékelőt kapott az Ótemplomi Szeretetszolgálat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Főfelügyelőségétől. Ezek olyan készülékek, melyek éles, erős hangjelzést adnak, hogy arra felébred az ember. A katasztrófavédelem szakemberei bevizsgáltak több típust, és abból választották ki azt a modellt, mely az eredmények alapján elnyerte a bizalmukat.

Az átadásra az elmúlt héten került sor a szeretetszolgálat épületében. Az adományozók részéről Kovács Krisztián tűzoltó alezredes, a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Kondacs Zsolt, a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője és Gombos Erik tűzoltó hadnagy, megbízott megyei szóvivő, míg a szolgálat részéről Lázár Zsolt esperes, valamint Német Andrásné, az Ótemplomi Szeretetszolgálat házi segítségnyújtásának vezetője vett részt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Főfelügyelősége, illetve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság egy megelőző kampány keretében minden kirendeltségnek juttatott a készülékből direkt módon, valamint karitatív szervezeteken keresztül is – tájékoztatott Kondacs Zsolt az akcióról.

Elmondta, hogy megvizsgálták azokat a tűzeseteket, melyek súlyos sérüléssel vagy hálálesettel jártak. Jellemzően ezekben egyedülállók az áldozatok, vagy ha ketten is vannak, nehezebben mozognak, esetleg kerekesszékben élik az életüket az elszenvedők, ahol nincs más, aki észlelje a tüzet, vagy ha a szomszédok észlelik, már késő. „Végignéztük, hogy az ellátottaink körében kik azok, akik a legnagyobb veszélynek vannak kitéve. Ehhez iránymutatást kaptunk a katasztrófavédelemtől, hogy mik lehetnek azok a területek, amikre oda kell figyelnünk” – mondta Lázár Zsolt, a szeretetszolgálat vezetője.

Német Andrásné a délután folyamán már arról tájékoztatott, hogy minden tűzjelző felszerelésre került a legveszélyeztetettebb ellátottaik körében. Az eszközökből a katasztrófavédelem más szarvasi karitatív szervezeteknek is juttatott.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!