Tizennégy kiválóság nevét őrzi majd a csabai Hírességek sétánya

Tizennégy kiválóság nevét őrzi majd a csabai Hírességek sétánya

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Licska Balázs
Békéscsaba – Készül a leendő Munkácsy-negyedben, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a megyei könyvtár közötti területen a Hírességek sétánya, a lerakott kövekre tizennégy békéscsabai kiválóság nevét, titulusát, születési és halálozási dátumát vésik fel. – Köztük számos evangélikus híresség is fellelhető.

A Szente Béla vezette városi kulturális, köznevelési és érdekegyeztetési bizottság tavaly nyáron döntött arról, kik kerülhetnek a Hírességek sétányára. Tizennégy névről határoztak: Dedinszky Gyula, Gyóni Géza, Jankay Tibor, Lipták Pál, Mohácsy Mátyás, Mokos József, Mokry Sámuel, Perlrott Csaba Vilmos, Rell Lajos, Réthy Béla, Stark Adolf, Sztraka Ernő, Tevan Andor és Zsilinszky Mihály.

A területen jelenleg négy név olvasható: Sztraka Ernő építészé, Stark Adolf szőlőnemesítőé, Perlrott Csaba Vilmos festőművészé, valamint Tevan Andor nyomdászé, de ahogy haladnak a munkálatok a Munkácsy-negyed kapcsán, hamarosan bővül a sor.

A város honlapján fellelhető cikkek, valamint a megyei könyvtár által kezelt BékésWiki enciklopédia alapján vette a Beol.hu hírportál sorra – a teljesség igénye nélkül –, hogy mit is lehet tudni a hírességekről.

A részleteket itt olvashatják.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!