Luther Kiadó

Könyvbemutatót tart a Luther Kiadó a következő könyvesbolti estéken

Budapest – A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a könyvesbolti esték következő alkalmára. Luther Mártonnak a házassággal kapcsolatos írásait tartalmazó Szerelemládikó – avagy a házasság dicsérete című kötetét bemutatja, és a 16. századi jegyajándékokról előadást tart Isó M. Emese művészettörténész 2020. február 18-án, kedden 18 órától az evangélikus könyvesboltban.

18. nap – Előretekintve

Budapest – Klaus Douglass – Fabian Vogt: 40 nap alatt az Én körül. Felfedezőút a Bibliával című könyvéből idézünk, amely magyarul is megjelent a Luther Kiadó gondozásában 2019-ben.

Megjelent a Lelkipásztor, evangélikus teológiai szakfolyóirat idei első száma

Budapest – Megjelent a 2020-as év első Lelkipásztor című folyóirata, amelynek alcíme megváltozott. A szerkesztők ezzel is jelezni szeretnék azt, amit az egyes lapszámok összeállítása a jövőben reménység szerint tükrözni fog: a Lelkipásztor mindenkinek szól, aki hivatását evangélikus teológiai tudatossággal kívánja betölteni, életét pedig Krisztus evangéliumának világosságában szeretné élni.

Összefonódó szavak – Visszhang harmadszor

A visszhang gazdag jelentésű szó. Egyrészt ezzel jelöljük azt a jelenséget, amikor egy hangsor egy távolabbi felületről visszaverődik, és többször is hallható. Átvitt értelemben olyan személyt jelent, aki mások szavait, véleményét magáévá teszi, követi, hirdeti. Kifejezi továbbá a szó a másokban keltett érdeklődést, hatást is. A Luther Kiadó Visszhang című, immár harmadik kiadásban megjelent kötetében százhuszonhat kortársunk léleképítő fohászait találjuk, hogy segítségünkre legyenek (hit)életünk hol örömteli, máskor nehézségekkel terhelt időszakaiban. Az egyházi év, a hét, a nap minden szakára, a családi és közösségi élet számtalan helyzetére – a születéstől a koporsóig – találunk a könyvben olvasmányokat, imádságokat.

Papné kiskosztüm nélkül – Füller Tímea új kötetéről

Hogy micsoda tévképzetei lehetnek az egyik embernek a másikról, és mennyi társadalmi elvárásnak kell megfelelni például „kettős lényű és identitású” papnéként, azt a zenész és hittanár végzettségű, egyébként ötgyermekes édesanya és „szabadidejében” író lelkészfeleség, Füller Tímea nagyon is néven nevezi a Luther Kiadónál frissen megjelent kötetében. Az Egy papné titkos naplója a szerzőtől megszokott elbeszélői hangon, játékosan, de kendőzetlenül tárja olvasói elé a valóságot.

Megjelent a Lelkipásztor 2019/12. száma

Budapest – Szeretettel ajánljuk nem csak lelkészeknek a Lelkipásztor idei utolsó számát. A tartalomból...

A mindennapi kenyér kettős örömüzenete – Áhítatoskötet öröknaptár formában

Hiánypótlónak nevezhető a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára című áhítatoskötet, amelyet egyházunk országos irodájának gyülekezeti és missziói osztálya, valamint a Luther Kiadó közösen gondozott. A szerzők a 2020-as bibliaolvasó Útmutató napi ó- és újszövetségi igéi alapján fogalmazták meg tömören gondolataikat. Többen is beszámoltak arról, milyen izgalmas feladatot jelentett számukra a megszokott prédikációs keretekkel szemben pár mondatban kifejteni mondanivalójukat, különös tekintettel arra, hogy egy-egy áhítat szerkezetéhez az igehirdető jelleg mellett az imádság és a napi áldás is hozzátartozik. Szerepelnek a könyvben az Útmutató havi igéi is, ezek elmélyítését rövid idézetek segítik.

Megjelent a Határidőnapló Lutherrel 2020!

Budapest – Nemcsak műfajában, hanem tartalmában is újdonságnak számít a Határidőnapló Lutherrel 2020. Az A5-ös lapokból álló, spirálkötésű kiadvány egyszerre több funkciót is betölt: egyszerre naptár, napló és jegyzettömb.

Már kapható az Evangélikus naptár 2020!

Budapest – Kívül-belül megújult formában várja olvasóit a több évtizedes múltra visszatekintő Evangélikus naptár. A színes, kalendárium jellegű kiadvány tartalmi részében a 2020. esztendő tizenkét hónapjának megfelelően olvashatnak írásokat az érdeklődők.

Könyvesbolti kávézás

Budapest – Kávékóstoló lesz Matusik Edinával és Szabó Tímeával, a Coffer kávé készítőivel 2019. december 5-én 17 órától az evangélikus könyvesboltban (Budapest VIII, kerület, Üllői út 24.).

Oldalak

Feliratkozás RSS - Luther Kiadó csatornájára