Tamás-mise

„A vágyott szabadsággal jól élni egyben nehéz is” – Interjú Gombkötő Beátával

Budapest – Gombkötő Beátát 2015. augusztus 1-jén ordinálták szülővárosában, Orosházán. 2015 októberétől az Evangélikus Egyetemi Gyülekezet lelkésze, illetve főállású hitoktató Kelenföldön, ahol több általános iskolában is tanít. A 2016/2017-es évad első Tamás-miséjének ő lesz az igehirdetője. Ennek kapcsán beszélgettünk vele.

Isten erőterében lévő áldás lehetünk – Tamás-misével ért véget a Szélrózsa-találkozó

Mátrafüred – Sástó – Tamás-mise hozta még egyszer és utoljára össze a Szélrózsa-találkozó résztvevőit 2016. július 31-én, a Kékes-színpad elé. Az alkalmon Benkóczy Péter kőbányai lelkész prédikált.

Hogy a világ csillagot lásson

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában ismét Tamás misét tartottak 2016. április 10-én. Az alkalom a Hogy a világ csillagot lásson címet viselte. Liturgus volt Gombkötő Beáta, igét hirdetett Czöndör István. Zenélt a Lift! zenekar.

Megszeretni és meglátni – Tamás-mise Valentin-napra

Budapest – Megszeretni és meglátni címmel Tamás-misét tartottak Valentin-napon a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában.

„Töltekezz!” – Megtartották az idei tanév első Tamás-miséjét

Budapest – 2015. október 11-én tartották meg az idei tanév első Tamás-miséjét a Lágymányosi Ökumenikus Központban. Az igehirdető Joób Máté, a liturgus Aradi György, a házigazda pedig Darvas Anikó volt. Személyes beszámoló!

Go Lift! – Megjelent az első hivatalos videoklip

Az ökumenikus Lift! együttes elsősorban a budapesti Tamás mise házi zenekara, de mindenütt az ökumenét, és a Dél-Koreában tanult, igényes és internacionális keresztény könnyűzenét képviselik. Első hivatalos videoklipjüket ajánljuk figyelmükbe.

Taizéi-liturgiával ünnepelték az idei első Tamás-misét

Budapest – Immár szokássá válik, hogy a januári Tamás-misét egy taizéi liturgiával ünneplik. „Sok-sok énekkel és imával, igeolvasással teli alkalomhoz kapcsolódó úrvacsorai közösségben fonódtunk össze, és hála Istennek, sok tehetséggel megáldott szolgálattevő járult hozzá ahhoz, hogy szép környezetben, bensőséges hangulatban, felszabadult éneklésben, áldott közösségben kezdjük a naptári évet” – írta szereksztőségünknek az egyik szervező, Darvas Anikó. Képes beszámoló!

Adventi összeköltözés – A Tamás-mise szervezőinek fóti lelkigyakorlata

Fót – Két napra elutaztak otthonról, kiszabadultak a teleírt naptár fogságából, némították a telefonjukat, hogy egymásra és Istenre figyeljenek. A Tamás-misét szervező csapat tagjai a múlt hétvégét Fóton, az Evangélikus Kántorképző Intézetben közös lelkigyakorlattal töltötték. Tanulságos beszámolójukat közöljük az alábbiakban.

Em­lé­ke­zés­ az­ egy­ház ­jövőjére – Újra Tamás-mise volt Veszprém megyében

Marcalgergelyi – 2014. október 18-án rendezték meg Marcalgergelyiben a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye missziói napját. Bár az október 24-i péntek ledolgozása miatt ez a szombat munkanapra esett, mégis – talán a koradélutáni kezdésnek köszönhetően – a jelenlévők a nyitó istentisztelet kezdetére szinte teljesen megtöltötték az evangélikus templomot.

„A Szélrózsák általában nagy Isten-élmények” – Interjú Darvas Anikóval

Soltvadkert – Budapest – A 10. soltvadkerti Szélrózsa szombat esti áhítat kavalkádjában a Tamás-misén Darvas Anikó – a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola iskolalelkésze, a budapesti Tamás-misék egyik szervezője – végzi az igehirdetés szolgálatát. Ennek kapcsán beszélgetett vele Szeli Noémi.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Tamás-mise csatornájára