Kaposvár

Bátorság kell az embernek a karácsonyi üzenet megértéséhez

Kaposvár – Szeretetre és bátorságra van szükség ahhoz, hogy megértsük a karácsony igazi üzenetét, vélik a kaposvári lelkipásztorok. A református, evangélikus és katolikus egyház helyi vezetői szerint a mindennapokra át kellene vinni azokat az érzéseket, melyeket csak az ünnep alatt élünk meg igazán.

Kaposvárra érkezett az Ez az a Nap! roadshow

Kaposvár – 2019. november 13-án este mintegy ezerötszázan vettek részt az Ez az a Nap! roadshow kaposvári dicsőítő koncertjén.

És ha a lombikprogram Isten ajándéka?

Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka evangélikus lelkészházaspár. Három gyerekük lombikprogram segítségével született, amit ők nemhogy takargatnak, egyenesen annyit beszélnek róla, amennyit csak lehet, hogy segítsenek sorstársaiknak.

Üzenetközvetítők – Reformáció ünnepe Kaposváron

Kaposvár – 1517. október 31-én szögezte ki Luther Márton 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára. Régi hagyomány városunkban, hogy a két nagy protestáns történelmi egyház közös istentisztelet keretében emlékezik a reformáció évfordulójára és a közös történelmi gyökerekre.

Missziói nap az ige, a közösség és a költészet jegyében

Kaposvár – Missziói napra gyűltek össze a Somogy–Zalai Evangélikus Egyházmegye lelkészei és a gyülekezetek tisztségviselői 2019. október 19-én, Kaposváron. Az alkalom Smidéliusz Zoltán nyugalmazott esperes áhítatával kezdődött, melynek nyugodt, néhol humoros hangvétele, és természetesen igei mélysége megalapozta a nap indulását.

Angliai vendégek jártak kaposvári közösségünkben

Kaposvár – Az Ars Sacra rendezvénysorozat hetében különleges vendégek látogattak el a kaposvári evangélikusokhoz. Angliából, St. Albans településről érkezett egy népes delegáció, hogy megismerkedjenek a magyar kultúrával, és kapcsolatba lépjenek a Kaposvári Evangélikus Egyházközséggel. Az első találkozás célja egy későbbi szorosabb együttműködés megalapozása volt.

Áldás kísérte az Ars Sacra fesztivált Kaposváron

Kaposvár – Idén is nagy sikerrel zárult a szakrális művészetek hete kaposvári programja, melyen több kiemelkedő evangélikus szervezésű rendezvényre, programra is sor kerülhetett. Gundel Takács Gábor őszinte hitvallása az élő Isten mellett és a hét utolsó napján megrendezett kétnyelvű istentisztelet kiemelkedett a programok közül.

Fát ültettek az összetartozás jegyében Kaposváron

Kaposvár – Ünnepélyes keretek között, kisiskolások bevonásával és az evangélikus gyülekezet közreműködésével ültettek fát 2019. szeptember 16-án, hétfőn kora délután a kaposvári Berzsenyi Parkban. A faültetés hátterében a 90 éves evangélikus templom és szintén 90 éves Berzsenyi Iskola közös jubileuma állt. Pongráczné Győri Boglárka lelkész köszöntőjében kiemelte, nemcsak a park, de Berzsenyi Dániel személye is összeköti az iskolát és az evangélikusokat.

Megölelték az öreg tölgyfát a kaposváriak

Kaposvár – Idősek és gyerekek ölelték át közösen vasárnap délelőtt a Szabadság-fát a Berzsenyi iskola udvarán.

Öleljük át az Év Fáját!

Kaposvár – A kaposvári Berzsenyi iskola udvarán álló 90 éves, 18,4 méter magas és 388 centiméter törzskerületű kocsányos tölgyre is lehet voksolni, hogy idén ez a szimbólum lehessen az Év Fája. A fa különlegessége, hogy a kaposvári evangélikus templom építésével egy időben ültették a gyönyörű Berzsenyi Parkba. A fa is, a templom is több mint 90 éve hirdeti Isten nagyságát Kaposvár szívében. Ennek örömére mindenkit hívnak a kaposvári evangélikus gyülekezet tagjai, hogy a vasránap 11 órás tanévnyitó istentisztelet zárásaként öleljék át együtt a gyönyörű fát.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kaposvár csatornájára