könyvajánló

Papné kiskosztüm nélkül – Füller Tímea új kötetéről

Hogy micsoda tévképzetei lehetnek az egyik embernek a másikról, és mennyi társadalmi elvárásnak kell megfelelni például „kettős lényű és identitású” papnéként, azt a zenész és hittanár végzettségű, egyébként ötgyermekes édesanya és „szabadidejében” író lelkészfeleség, Füller Tímea nagyon is néven nevezi a Luther Kiadónál frissen megjelent kötetében. Az Egy papné titkos naplója a szerzőtől megszokott elbeszélői hangon, játékosan, de kendőzetlenül tárja olvasói elé a valóságot.

Megelevenedik az Ószövetség világa

Lényegre törő, a Biblia üzenetét elénk táró, ugyanakkor kortárs és pontos – így jellemezhetjük a budapesti Műcsarnokban látható, Egyszer volt, sokszor volt című kiállítást és a nemrégiben megjelent, Biblia – Az ősi történetek című kötetet. Serge Bloch és Frédéric Boyer több mint ötszáz oldalas kötete harmincöt ószövetségi történetet mutat be mintegy kétezer rajzon. A kiállítás látogatója a könyv fejezetei alapján készült animációs filmekkel találkozhat.

Őszi könyves ízelítő

A Luther Kiadó készülő újdonságait ajánljuk.

Jézus tanításairól színesen – Kiadványsorozat a gyermekek és az ifjúság megszólításáért

Közösségeinkben komoly múltja van az országos hittanversenynek. A szervezést, a mozgósítást és a központi szakmai támogatást azonban érdemes időről időre átgondolni. Az országos iroda gyülekezeti és missziói osztályának és a Luther Kiadónak a közös kiadványai most az utóbbira tesznek kísérletet.

Tanúim lesztek

Budapest – Az Evangélikus Missziói Központ és a Magyar Evangélikus Rádiómisszió közelmúltban kiadott könyve a megelőző tizenhat évben a Misszió és a Híd magazinban közölt interjúkból és tanúságtételekből közöl válogatást, Gáncs Péter előszavával.

Rácsok mögött szabadon – Gondolatok Boros Lajos vallomásos könyvéről

A kötet ötvennyolc éves szerzője – rablások és tolvajlások miatt – több mint harminc évet töltött börtönben. Megtért, ma az Igét hirdeti egy baptista gyülekezetben, és könyvet írt az életéről.

Kegyes kétbalkezes újra színre lép

Amikor Adrian Plass új könyvét, a Kegyes kétbalkezes és a gyülekezeti hétvégét megláttam a Harmat Kiadó katalógusában, ugyanaz az izgalommal teli várakozás lett úrrá rajtam, mint amikor az ember kedvenc filmjének második része lesz. Vajon hogyan sikerült a folytatás?

A Vatikán harcosa – Ferenc pápa és a bátorság útja – Könyvismertető

Bizony, az embernek nem lehet nem észrevenni azokat a folyamatokat, amelyek az egymilliárd tagot számláló római katolikus egyház háza táján napjainkban zajlanak, s azok hogyan hatnak a kereszténységre, s a világra. A 135 esztendeje született „újkori reformátor”, XXIII. János (Angelo Giuseppe Roncalli) óta ma ugyancsak egy hasonló kvalitású, újító férfiú hozza lázba egyházát, a kontinenst és az egész világot.

Megjelent a Tudomány és küldetés – Evangélikus iskolák kutató tanárainak III. konferenciája című kötet

Budapest – Csepregi András, Érfalvy Lívia és Varga Lajos szerkesztésében, valamint a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Tudomány és küldetés – Evangélikus iskolák kutató tanárainak III. konferenciája – Opera scholarum sorozat 3. kötete.

Megjelent dr. Pethő András: Végül mindig a németek című könyve

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában megjelent dr. Pethő András: Végül mindig a németek című könyve.
Feliratkozás RSS - könyvajánló csatornájára