Honti Irén

Gondolatok az öngyilkosságról

Az Evangélikus Missziói Központ évekkel korábban húsz témában adott ki missziós szórólapokat, amelyek közvetve-közvetlenül valamennyiünket érintő témákat dolgoznak fel közérthető megfogalmazásban, evangéliumi indíttatású, jó teológiával. Az öngyilkosság témakörében Honti Irén evangélikus lelkész osztotta meg gondolatait, amelyet most honlapunkon közlünk.

Vasárnapi ige: Váljunk Krisztus követőivé!

2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Kedves szavak a postaládába

Kiskunhalas – A Kiskunhalasi Evangélikus Egyházközség néhány tagja pár nap óta kézzel írott leveleket ír. Néhány sort vetnek így papírra azoknak, akiknek nincs internetük. A kedves sorok nemcsak azoknak esnek jól, akik kapják, hanem azoknak is jót tesznek lelkükben és szívükben, akik írják. A szépen megírt leveleket a lelkésznő, Honti Irén vágja össze és koordinálja a gyülekezeti tagok segítségével a kézbesítést. A lelkésznőtől megtudtuk, hogy a kezdeményezést már a helyi baptista gyülekezet is átvette és szeretettel ajánlják más gyülekezeteknek is az ötletet.

Honti Irén: „Nem én vagyok bátor, hanem túl sok a bátortalan ember”

Kiskunhalas – Egy kiskunhalasi lelkésznő kapta meg 2019-ben a Bátorság az egyházért díjat. A korábban gazdasági pályán dolgozó Honti Irén látogatja a tranzitzónát, a kiskunhalasi női börtönt, a kórházat, segíti a szenvedőket.

Harminc éve váltott gazdasági pályáról a lelkészi hivatásra

Kiskunhalas – A soltvadkerti születésű Honti Irén lelkészi pályán tevékenykedik, pedig először gazdasági pályán kezdett el dolgozni. A materiális világ azonban nem elégítette ki, kereste az élet teljesebb értelmét, amit Krisztusban és a lelkészi hivatásban talált meg. Missziójának tekinti a szenvedő embereknek nyújtott lelki segítséget.

Adventi gyertyagyújtás Kiskunhalason

Kiskunhalas – Az evangélikus gyülekezet ünnepi műsora után Honti Irén lelkipásztor gyújtotta meg a harmadik gyertyát a főtéri adventi koszorún 2019. december 15-én, vasárnap délután. A folytatásban a színpadé volt a főszerep, ahol a 30. születésnapját ünneplő Merkbau Kft. jóvoltából a Halas Jazz Band és a Voice Drops koncertezett.

Bátorság az egyházért – Díjat kapott Honti Irén

Budapest – A „Bátorság az egyházért” 2019-es kitüntetettje evangélikus lelkész lett. Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma a „Fidentia pro ecclesia” emlékérmét Honti Irén evangélikus lelkésznek ítélte oda a társadalom perifériájára került emberek érdekében végzett sokoldalú és reményt adó tevékenységéért.

Jeruzsálemet és Názáretet is meglátogatta a halasi lelkész

Kiskunhalas – A kereszténység bölcsőjének is tartott Izraelbe zarándokolt Honti Irén, halasi evangélikus lelkész. A vallási helyszíneken átélt intenzív élményeiről mesélt hallgatóságának.

Jeruzsálemet és Názáretet is meglátogatta a halasi lelkész

A kereszténység bölcsőjének is tartott Izraelbe zarándokolt Honti Irén kiskunhalasi evangélikus lelkész. A vallási helyszíneken átélt intenzív élményeiről mesélt hallgatóságának.

A szellemi dimenzió jelentősége érzéseink és indulataink kezelésében

Az utóbbi időben annyi olyan szó hallható, amely telve van negatív érzéssel, indulattal… Ezért is jött ez a téma: beszéljünk erről a nyári konferencián!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Honti Irén csatornájára