Legénd

Hálával van tele a szívünk! – Orgonák Éjszakája Legénden

Legénd – 2020. augusztus 8-án immáron második alkalommal került megrendezésre Legénden az Orgonák Éjszakája. A Filharmónia Magyarország országos rendezvénysorozata 2019-ben indult és célja az orgona népszerűsítése. Idén több mint 50 településen, 100-at is meghaladó, a hangszerek királynőjét a középpontba állító eseménysorozathoz újra csatlakozott a Nógrád megyei település.

Orgonasípok vagyunk – Hálaadó istentisztelet Legénden

Legénd – Szeptember 1-jén hálaadó istentiszteletre gyűltek össze a legéndi evangélikus gyülekezet tagjai, meghívott vendégeik és a településről elszármazottak.

Közösségben – Szombathelyiek Legénden

Legénd – Nógrád megyét és a közeli határon túli területeket járta be a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség csoportja az idei gyülekezeti kiránduláson. Vasárnap a Legéndi Evangélikus Egyházközség templomában a két gyülekezet tagjai közös istentiszteleten vettek részt, melyen az igehirdetés szolgálatát Gregersen-Labossa György szombathelyi lelkész végezte Lukács 9,18–22 alapján, a liturgiában Magyar Tamás legéndi lelkész működött közre.

Káldy Miklósra emlékeztek Legénden

Legénd – Alsókáldi Káldy Miklós, az egyház kiváló hitbuzgó patrónusa és jótevője a vasvármegyei eredetű birtokos ősi nemes család sarjaként 1792-ben látta meg a napvilágot Tápiószelén, és 1869. március 20-án hunyt el Vácott. Tápiószelei birtokai mellett házassága révén a Nógrád megyei Legénden is rendelkezett földterületekkel, sírja is a legéndi evangélikus temetőben található. Káldy Miklós halálának 150 éves évfordulóján közös megemlékezést tartott a legéndi, a váci, a tápiószelei és a szombathelyi evangélikus gyülekezet.

A kő, a hagyma és a zsebkendő – Tanévnyitó istentisztelet volt Legénden

Legénd – Legénden tanévnyitó istentisztelet keretében kaptak útravalóul áldást és lelki táplálékot a most indult tanévet megkezdő bölcsődések, óvodások, iskolások, egyetemisták és pedagógusok.

Mindennek megvan a rendelt ideje – Harangszentelés Legénden

Legénd – Ünnepi istentisztelet keretében történt meg a Legéndi Evangélikus Egyházközség által a reformáció ötszázadik évfordulójára Isten kegyelméből újraöntetett, 1952-ben Káldy Miklóstól kapott harang felszentelése. A felszentelés és igehirdetés szolgálatát dr. Cserhátiné Szabó Izabella püspökhelyettes végezte, a liturgiában Eszlényi Ákos, az egyházközség lelkésze és édesapja, Eszlényi László működtek közre.

Elköszönt a legéndi gyülekezettől Eszlényi Ákos

Legénd – 2018. július 29-én, a vasárnapi istentiszteleten köszönt el Eszlényi Ákos és a Legéndi Evangélikus Egyházközség egymástól.

Öröm, békesség és reménység – Templomfelújítás után adtak hálát Legénden – Frissítve!

Legénd – Ünnepi istentisztelet keretében adott hálát április 24-én, vasárnap Legénden a népes gyülekezet a kívül-belül megújult templomáért. A felszentelés és igehirdetés szolgálatát dr. Fabiny Tamás püspök végezte, a liturgiában Eszlényi Ákos, az egyházközség helyettes lelkésze, valamint édesapja, Eszlényi László működtek közre. SOK KÉPPEL ÉS HANGFÁJLLAL!
Feliratkozás RSS - Legénd csatornájára