Lajoskomárom

Teltházas jubileumi koncert volt Lajoskomáromban

Lajoskomárom – „Ujjongjatok az ÚR előtt az egész földön! Szolgáljatok az ÚRnak örömmel, vigadozva járuljatok színe elé!” (Zsolt 100,1-2) Teltházas koncerttel ünnepelte a Lajoskomáromi Evangélikus Rézfúvószenekar 25 éves fennálllását az alapító plochingeni és a mössingeni zenekarral együtt.

Átadták a megújult ravatalozót Lajoskomáromban

Lajoskomárom – A helyi önkormányzat segítségével újult meg és kapott új harangot a lajoskomáromi temető ravatalozója. Megáldására 2018. május 18-án került sor Szemerei Jánosnak, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének szolgálatával.

Oltárt szenteltek Lajoskomáromban

Lajoskomárom – A helyreállított oltárkerítésért, illetve az Agape Evangélikus Szeretetszolgálat negyedszázados működéséért adtak hálát a lajoskomáromi evangélikusok a 2017. október 8-án tartott ünnepi úrvacsorás istentiszteleten. Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Szarka István fejér-komáromi esperes és Decmann Tibor helyi lelkész működött közre. Az énekeket a gyülekezet fúvószenekara kísérte.

Teológushallgatók látogattak a lajoskomáromi gyülekezetbe

Lajoskomárom – Örömmel és szeretettel küldte meghívását a lajoskomáromi gyülekezet az Evangélikus Hittudományi Egyetemnek, hogy újra teológus napra látogassanak el hozzájuk a hallgatók és az egyetem lelkésze. Cantate vasárnapján így indult el nyolc hallgató és dr. Pángyánszky Ágnes lelkész Lajoskomáromba, hogy megismerkedjenek a gyülekezet életével, szolgálatával és a gyülekezeti tagokkal.
Feliratkozás RSS - Lajoskomárom csatornájára