USA

Amerikai egyházi vezetők elítélik George Floyd meggyilkolását – Folyamatosan frissítve!

Washington – Amerikai egyházi vezetők elítélték George Floyd meggyilkolását, ami 2020. május 25-én történt Minneapolisban (Minnesota állam). Fehér rendőrök erőszakos módon léptek fel a fegyvertelen afroamerikai férfival szemben, aki az intézkedés következtében életét vesztette. Az eseményről videofelvétel készült, és óriási felháborodást váltott ki nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszerte.

Magyar disznótor egy amerikai önkéntes szemével

Szarvas – Michelle Moyer az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyházon keresztül a „Fiatal felnőttek a globális misszióban” (YAGM) nevű programban vesz részt és Szarvason önkénteskedik. Most egy blogbejegyzését osztjuk meg, amelyben első disznótorát írja le.

Abortusz és politika: egy háttéralku hatása és története

Befolyásos egyházi elöljárók az Egyesült Államokban a 70-es években rendszeren találkoztak a republikánus párt vezetőivel, akiket csak egy dolog érdekelt: hogyan lehet a tárgyalópartnereik gyülekezeteit alkotó milliós tömegeket a párt számára szavazóként mozgósítani.

Családias alkalmak – Beszámoló a houstoni evangélikus gyülekezetről

Szekszárd – A Szekszárdi Evangélikus Egyházközség két presbitere, dr. Wagner Gyula és dr. Németh Emília amerikai útja során felkereste a houstoni evangélikus gyülekezetet is. Alábbiakban az ő élményeiket olvashatják.

Keresztény nők nyílt levélben ítélik el Trump nőgyűlöletét

Több mint 700 keresztény vezető nő – egyháziak és világiak – írta alá azt a nyílt levelet, mely elítéli Trump szexuális zaklatással büszkélkedő megjegyzéseit.

Az amerikai keresztények gyakran váltanak gyülekezetet

Washington – Az amerikai keresztények szeretik a változatosságot: egy Washingtonban bemutatott kutatás szerint körülbelül a felnőtt amerikai állampolgárok fele elhagyta más valamilyen okból eredeti gyülekezetét és egy másikat keresett magának.

„Nagyon együtt kell verni minden szívnek” – Beszélgetés Tamásy Évával, a clevelandi magyar evangélikus gyülekezet lelkészével

Telefonos interjút beszéltünk meg. Bár sosem találkoztunk, az első mondatoknál egyértelművé vált, hogy nem lesznek kommunikációs problémáink. Interjúalanyom egy lelkipásztori beszélgetés és egy hivatalos megbeszélés között szelíden, kedvesen mesélt. Nem csak sikerekről, ha nem a nehézségekről is. Mégis, ahogy beszélt, abból úgy tűnt, hogy rend, békesség van a szívében.

Búcsúztak az amerikai önkéntesek

Budapest – Az egyházunkban a 2013–14-es tanévben szolgáló amerikai önkéntesek 2014. május 27-én érkeztek búcsúlátogatásra az északi püspöki hivatalba. Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) fiatalok felnőttek a globális misszióban (YAGM) programján keresztül egyházunk már második alkalommal fogadhatott önkéntes szolgálatot végző fiatalokat, ősztől pedig várhatóan újabb csoport érkezik hozzánk.

Amerikai vendégek jártak az Evangélikus Roma Szakkollégiumban

Nyíregyháza – Nem egészen egy év után, 2014. március 20-án ismét Nyíregyházára, az Evangélikus Roma Szakkollégiumba látogatott Steve Nelson, az ELCA chicagoi székhelyű Globális Szolgálatának igazgatója, az Amerikai Egyesült Államok Evangélikus Egyházának képviseletében, valamint az ELCA európai képviselője, Martina Helmer. Forrás: Facebook.com

Az amerikaiak egyharmada szerint a szíriai konfliktus az idők végének jele

Washington – Danaszkusz – Napjaink megszámláltatnak és rövidnek, meg könnyűnek találtatnak – ez a bibliai ihletésű gondolat ma az amerikaiak egy harmadának a véleménye. Az idők végének jelei közé sorolják a szíriai konfliktust is. Forrás: huffingtonpost.com; KVHM.hu; - dr. Békefy Lajos

Oldalak

Feliratkozás RSS - USA csatornájára