ELCA

Átszervezések lesznek az amerikai evangélikusoknál

Washington – Több más nyugati egyházhoz hasonlóan az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) is évek óta küzd azzal, hogy a tagok létszáma csökken, a gyülekezetek elöregednek, és nem tudják integrálni a társadalomban élő sokféle embert. Erre a kihívásra igyekszik választ adni a novemberben elfogadott új egyházszervezeti rendszer, amelynek célja, hogy nagyobb összefogásra ösztönözze a tagokat és a szervezeti egységeket, valamint a lehető legjobban aktivizálja a teljes tagságot.

Tudnivalók az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) Global Mission ösztöndíjairól

Budapest – Az alábbiakban az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) Global Mission ösztöndíjairól olvashatnak információt.

„Arról az Istenről énekeltem, aki felemeli a megalázottakat”

„Az egyházi év ünneplése azt jelenti, hogy az életünk beleszövődik Jézus Krisztus történetébe olyan módon, hogy a mi saját életünknek és az ő világának az anyaga szent szövetté válik. Ez az összefonódás tette lehetővé egy újonnan kereszténnyé váló fiatal nőnek, hogy meglássa Jézust egy AIDS-ben haldokló ember tönkrement testében, mert azon a héten, néhány nappal korábban hallotta Jézus anyját énekelni arról, hogy Isten betölti a szűkölködőket, és felemeli a mélységben levőket. És ahogyan ez a fiatal nő Jézus anyjának énekét énekelte, elkezdte meglátni Jézust magát.”

Lehetőség megismerni egy másik kultúrát és az ott élők hitét – Evangélikus ifjúsági fesztivál Houstonban

Houston – Kérlek, egy kicsit csukd be a szemed, képzeld el egy átlagos napod. Csak nagy vonalakban, minden szokással, berögződéssel együtt. És most képzeld el mindezt hétórás időeltolódással, egy másik kontinensen, több mint nyolcezer kilométerre a hazádtól, kizárólag ismeretlen emberek között, közel egy hónapig. Egyszerre elképesztő és ijesztő, igaz? Azonban valami, valami nem is olyan apró dolog mintha megszüntette volna a távolságokat, a kontinenseket és a különbségeket. Ez a valami egymás és Isten szeretete volt. Nekem ebben volt részem 2018. június 15. és július 9. között Amerikában. De hadd legyek egy kicsit konkrétabb, hogy megpróbáljam átadni mindazt, amit a Magyarországi Evangélikus Egyház küldötteként átélhettem ott.

Magyar disznótor egy amerikai önkéntes szemével

Szarvas – Michelle Moyer az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyházon keresztül a „Fiatal felnőttek a globális misszióban” (YAGM) nevű programban vesz részt és Szarvason önkénteskedik. Most egy blogbejegyzését osztjuk meg, amelyben első disznótorát írja le.

Segítőket várnak amerikai nyári táborokba!

Budapest – Tudunk egy egyedülálló lehetőséget arra, hogyan gyakorold az angol nyelvet úgy, hogy teljes ellátást, sőt még zsebpénzt is kapj ezért!

Amerikai önkéntesekkel találkozott Fabiny Tamás püspök

Budapest – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) fiatal felnőttek a globális misszióban (YAGM) programján keresztül a Magyarországi Evangélikus Egyház negyedik alkalommal fogadhat önkéntes szolgálatot végző fiatalokat. Az Északi Püspöki Hivatalban 2015. november 25-én dr. Fabiny Tamás püspök látta vendégül őket. A találkozón munkatársával együtt Cselovszkyné dr. Tarr Klára, egyházunk Ökumenikus és Külügyi Osztályának vezetője is részt vett.

Fiatal felnőttek világméretű misszióban – Amerikai tévéstáb készített filmet a hazánkban szolgáló önkéntesekről – Frissítve újabb videóval!

Budapest – 2014. novemberében az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA=Evangelical Lutheran Church in America) forgatócsoportja filmet készített egyházuk önkéntes programjáról, amely a Fiatal felnőttek világméretű misszióban címet viseli (YAGM=Young Adults in Global Mission). Magyarországon immáron a harmadik csapat önkéntes végez szolgálatot, különböző területeken: az iskoláinkban, gyermek- és szociális ellátó intézményekben örömmel szolgálnak a fiatal önkéntesek, akik így egyházunk mindennapjaival ismerkedhetnek meg.

Az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház stábja forgat hazánkban az önkéntességről és a roma integrációról

Nyíregyháza – Az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (ELCA) Globális Szolgálatának misszióját segíti majd az a film, melynek egyik forgatási helyszíne a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium volt a napokban.

Amerikai önkéntesek látogattak az Északi Püspöki Hivatalba

Budapest – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) fiatalok felnőttek a globális misszióban (YAGM) programján keresztül a Magyarországi Evangélikus Egyház immáron harmadik alkalommal fogadhatott önkéntes szolgálatot végző fiatalokat. Az Északi Püspöki Hivatalban 2014. október 8-án Fabiny Tamás püspök fogadta őket.

Oldalak

Feliratkozás RSS - ELCA csatornájára