nyíregyházi Élim Evangélikus Szeretetotthon

„Nonstop vittük végig a napokat”

Nyíregyháza – Rendhagyó kitüntetésben részesült az Élim Evangélikus Szeretetszolgálat tizenöt munkatársa a Diakónia Napján. A Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Bizottságának elismerését kapta a Bacsó Virág, Balázsné István Edit, Belicza Mihályné, Bojáné Henzsel Ildikó, Csohány Andrásné, Deák Edina, Deák Melinda, Fintor Józsefné, Garancsiné Bánóczi Valéria, Hegedűs Andrea, Nagy Mihályné, Soós Ákosné, Szabó Andrásné, Szőllősi Henrietta Kinga, Tarcsi Katalin alkotta munkatársi közösség. Tarcsi Katalinnal, az Élim ápolási koordinátorával a kollektív kitüntetés alkalmából beszélgettünk.

Köszönetet mondtak az Élimben

Nyíregyháza – 2020. augusztus 3-án reggel nagy készülődésre lehetett mindenki figyelmes az Élim Evangélikus Szeretetotthon udvarán. Asztalok, székek, napernyők egymás után kerültek felállításra. Szépen lassan minden dekoráció a helyére került, és már kora délelőttől ínycsiklandó illatok lengték be a környéket.

A segítségre szorulók oldalán állunk

Egyház és diakónia. Amit a legtöbben szociális munkának ismernek, azt az egyházban többnyire diakóniaként emlegetjük. A görög diakonosz szó szolgát jelent. Alábbiakban egyházunk diakóniai szolgálatába tekinthetünk be.

Idén 100 éves az Élim

Nyíregyháza – Pillanatképek és történetek az Élim 100 évéből címmel centenáriumi kötet készült, és nagyszabású ünnepségre készültek pontosan az évfordulón, május 1-én. De most semmi nem úgy van, ahogyan szeretnénk…

Önkéntes karantént vállaltak az Élim Szeretetotthon munkatársai

Nyíregyháza – Önkéntes karantént vállaltak az Élim Szeretetotthon munkatársai, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék a koronavírus-fertőzés kockázatát. Külföldi példák azt mutatják, hogy a bentlakásos intézmények esetében a szigorú megelőzés az egyetlen járható út: a fertőződés megállíthatatlan folyamatokat indít be akár az idősgondozásban, akár a fogyatékossággal élőkről gondoskodó otthonokban.

Hogyan készült fel a járványhelyzetre a nyíregyházi Élim Evangélikus Szeretetotthon?

Nyíregyháza – Alkalmazkodott a járványveszélyhez az Élim Evangélikus Szeretetotthon is. A nagy múltú kertvárosi intézmény életéről, az intézkedésekről Sipos Ilona intézményvezetővel beszélgetett Veszprémi Erzsébet.

„Tudom, az Úrnak terve van velem” – Új oázis a Sztehlo-ház

Nyíregyháza – Hálaadó ünnepséget tartottak Nyíregyházán, az Élim Evangélikus Szeretetotthon új egységében, a Sztehlo Gábor támogatott lakhatás (TL) épületében augusztus 28-án. Az enyhe vagy középsúlyos értelmi fogyatékkal élők elhelyezésére szolgáló új ellátási forma május közepén kezdte meg működését 12 férőhellyel a szabolcsi megyeszékhely belvárosában.

Új kenyér ünnepe volt az Élimben

Nyíregyháza – Második alkalommal rendezték meg augusztus 20-hoz kapcsolódóan az új kenyér ünnepét az Élim Evangélikus Szeretetotthonban. Az egész napot e téma köré építettük, így a délelőtt folyamán az EFOP 1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú pályázat keretében teaházat tartottunk, melyen Balázsné István Edit nemcsak az elmaradhatatlan zsíros kenyérrel, hanem egy előadással és egy magyar népmesével is megvendégelte a megjelenteket.

Cukrászdában ismerkedtek az ÉLIM gondozottjaival a roma szakkollégisták

Nyíregyháza – Újra elérkezett a nap 2017. szeptember 30-án, amikor gondozottjaink közös programra indultak az Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatóival. Egész napos elfoglaltságot terveztünk a diákoknak, akik közül némelyek izgatottan, mások pedig ismerős arcokat kutatva érkeztek intézményünkbe – írták az ÉLIM Evangélikus Szeretetotthon honlapján.

Családi napot tartottak Nyíregyházán

Nyíregyháza – Istentisztelet, előadás, sokszínű programok és egy jó közösségi élmény várta az érdeklődőket a Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyházközség családi napján.

Oldalak

Feliratkozás RSS - nyíregyházi Élim Evangélikus Szeretetotthon csatornájára