Sopron

Rendhagyó konfirmáció zajlott Sopronban – 44 fiatal vehetett először úrvacsorát

Sopron – A kialakult szokásoktól több ponton is eltért az idei konfirmáció a soproni gyülekezetben. A szokásos pünkösdi időpont helyett szeptember 27-én tartották az ünnepet.

8. óra zenekar – Kihozzák egymásból a tehetséget

Sopron – Hihetetlen lelkesedéssel és üdeséggel dobja fel az Eötvös-iskola hétfő reggeleit és ünnepeit a „8. óra zenekar” nevű formáció. A kis csapat random szerveződött tehetséges diákokból, de már közel két éve működik sikeresen.

Osztálypénzükből vásároltak laptopot nehéz helyzetben lévő társuknak a hunyadis diákok

Sopron – Laptopot vásároltak egy nehéz helyzetben lévő diáktársuknak az év végén megmaradó osztálypénzükből hunyadis nyolcadikos diákok. A ballagó gyerekek szüleikkel közösen döntötték el: az elmaradt osztálykirándulásra befizetett összegből jótékonykodni fognak.

Hunyadi évnyitó – Új igazgató irányítja az evangélikus iskolát

Sopron – Tanévnyitó istentiszteletet és ünnepélyt tartott a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola vasárnap az evangélikus templomban. Ezen az alkalmon köszöntek el az iskolát 25 éven át igazgató Rajnai Károlytól, és iktatták be a megválasztott új igazgatót, Raffai Balázst. Az igehirdetés szolgálatát Szemerei János püspök végezte. A járványügyi előírásoknak megfelelően a résztvevők számát korlátozták az évnyitón.

A krisztusi szeretet és elfogadás szellemében szeretné irányítani az iskolát

Sopron – Új igazgató kerül a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola élére augusztus 15-től. Raffai Balázs nehezen mondott igent a felkérésre, mivel úgy véli, ő csak eszköz az Úristen kezében.

A hite viszi az igazgatói székbe

Sopron – Erre a hívásra csak igent lehetett mondani – vallja a Hunyadi-iskola leendő igazgatója. Raffai Balázs nyitott, elfogadó, jó embereket szeretne nevelni.

A Líceum a csillagokban... – Győztek az ifjú csillagászok

Sopron – A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium csapata nyerte a Kulin György Csillagászati Diákvetélkedő országos döntőjét! Demeter Emma, Szabó Máté és Szegedi Dóra, 7. A osztályos licisták – Sideral csapatként - neveztek a háromfordulós, majd június 20-án tatabányai döntővel zárt Kulin György Csillagászati Diákvetélkedőre.

A tanárok nem akarták túlterhelni a diákokat és nem a szülő tudását nézték

Sopron – Lezárult a tanév, megvannak az év végi osztályzatok. A digitális tananyagot virtuális formában ellenőrizték a pedagógusok, a jegyeket pedig elsősorban a gyerekek erőfeszítése és szorgalma alapján osztották.

Mit jelent számomra az istentisztelet?

Sopron – „Az istentiszteleten van egy szűk óra, amikor az ember otthon van. Otthon van magával, békességben a világgal. Nincs semmi és senki más, csak Isten és én” – vallja a Soproni Evangélikus Egyházközség tagja, Stinner Dávid.

Az iskola a cselekvő szeretet közösségi helye

Sopron – A soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola nyugdíjba vonuló igazgatója, Rajnai Károly szerint az iskola a cselekvő szeretet közösségi helye.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sopron csatornájára