lelkészavatás

Mégis szolgálni – Lelkészavatás Ajkán

Ajka – Családias hangulatban zajlott Kovácsné Sterczer Rita ordinációja. Nagybátyja, Szemerei János püspök avatta őt lelkésszé a 2020. augusztus 22-én tartott ünnepi istentiszteleten. Az ajkai templom oltára előtt pedig – az Evangélikus Hittudományi Egyetemet képviselő dr. Korányi András mellett – férje, Kovács Viktor helyi lelkész végezte a liturgiát. Énekkel közreműködött a gyülekezet kórusa, valamint Szemerei G. Benjamin somlószőlősi beosztott lelkész.

Krisztus a szolgálat alapja – Lelkészavatás Keszthelyen

Keszthely – Népes családi és gyülekezeti körben avatta lelkésszé Gömbös Tamást Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke 2020. július 11-én, szombaton. Akik már nem fértek be a keszthelyi templomba, az udvaron felállított sátor alatt, illetve a gyülekezeti házban élő közvetítés segítségével követhették az eseményeket.

Hála – hvala – Andrejek Mitja ordinációja Muraszombatban

Muraszombat – Nagy nap volt a szlovén evangélikusok életében 2016. szeptember 18-a, egy újabb lelkész ordinációjára került sor, ami ritka alkalom egy ilyen kis ország életében. Öt-tíz évente történik ilyen avatás, amikor az ország összes evangélikus gyülekezetéből összejönnek a tagok, hogy együtt örüljenek az egyház új szolgálójának. Ez persze nekünk, magyaroknak is hasonló öröm, hiszen hosszú év óta Andrejek Mitja az első lelkész, aki kétnyelvű szolgálatot végez a Muravidéken.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsának állásfoglalása az ordinációval és a lelkészi esküvel kapcsolatban

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa egyházunk közvéleményének és lelkészi karának az alábbiakban tájékoztatást ad azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy a közelmúltban történt két ordináció során a lelkészi eskü nem pontosan az Ágendában vagy a Liturgikus Könyvben szereplő szöveg alapján hangzott el.

A hűséges Isten szolgálatában – Lelkészavatás Meszlenben

Meszlen – Öt év gyülekezeti munkatársi szolgálat után került sor Györgyi Zsolt lelkésszé avatására 2015. november 7-én, szülőfaluja, Meszlen evangélikus templomában. A sikeresen nyelvvizsgát szerzett lelkészjelölttel együtt örültek családtagjai, kollégái, és a csurgói gyülekezet is, amelyben 2010 óta otthonra talált.

Újabb tag Isten kis és nagy családjában – Bence Győző lelkésszé avatása Budavárban

Budapest – Reformáció ünnepének előestéjén, 2015. október 30-án, pénteken délután öt órakor – a szokatlan időpont ellenére – ünnepre készülő gyülekezeti tagokkal telt meg a budavári Bécsi kapu téri evangélikus templom. Megtelt: örvendező családtagokkal, akik egy szívüknek kedves fiatalember lelkésszé avatására gyűltek össze.
Feliratkozás RSS - lelkészavatás csatornájára