előkészítés

Protestáns egyházak egyeztettek a CEC nagygyűlése előtt

Bécs – Az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) meghívására Bécsben találkoztak az európai protestáns egyházak képviselői március első napjaiban. A bécsi találkozó célja az volt, hogy a kontinens református, evangélikus, uniált és metodista egyházai közösen készüljenek az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) május végi nagygyűlésére.

Evangélikusok egy asztalnál – Mi vagyunk Európa ellenkultúrája?

Höör – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) namíbiai nagygyűlésére készülve közel száz európai küldött tanácskozott a svédországi Höörben 2017. január 31. és február 3. között. A Magyarországi Evangélikus Egyházat dr. Fabiny Tamás, a kelet-közép-európai régió májusban leköszönő alelnöke, Cselovszkyné dr. Tarr Klára, Garai Szilvia és Mesterházy Balázs nagygyűlési küldött, valamint Pap Kinga Marjatta liturgikus felelős képviselte a találkozón.

Felkészítő napot tartottak a Föld Sója Találkozón szolgáló önkénteseknek

Budapest – Tovább folyik a júliusi Föld Sója Találkozó előkészítése. 2016. március 18-án, pénteken az önkéntes segítők érkeztek Budapestre, hogy bejárják a helyszíneket és tájékoztatást kapjanak a nyári szolgálatról.

Evangélikus televíziós és rádiós istentisztelet közvetítések előkészítése zajlott

Budapest – Minden évben megbeszélést szoktak tartani azoknak a lekészeknek, akinek gyülekezetéből az elkövetkezendőkben televíziós vagy rádiós istenitsztelet közvetítések lesznek. Idén sem volt ez másként, amikor 2013. január 14-én az Északi Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában gyűltek össze az igehirdető lelkészek. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A nők világimanapjának előkészítő konferenciáját tartották a MEÖT székházában

Budapest - A nők világimanapjának előkészítő konferenciáját tartották 2013. január 26-án a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) székházában. Képriport, személyes beszámolóval. Fotó: Lambert Győzőné, szöveg: P. Tóthné Szakács Zita
Feliratkozás RSS - előkészítés csatornájára