orgonaművész

Őszintén a házasságról – Kerekasztal beszélgetés közismert párokkal

Budapest – A házasság hetén – immár hagyományként – közismert párok „ülnek egy asztalhoz” az ELTE ÁJK Aula Magnájában, hogy hol megnevettető, hol igazán elgondolkodtató, őszinte és tanulságos beszélgetésre invitálják a hallgatókat a házasság kihívásairól és szépségeiről. 2021-ben a házasság hete arcai Pálúr János orgonaművész és felesége, Pálúr Kornélia, Holló András, a „kerekesszékes tánctanár” és felesége, Makovecz Virág, illetve Révész Szilvia motivációs előadó, a Baptista Szeretetszolgálat korábbi kommunikációs igazgatója és férje, Révész Lajos izgalmas beszélgetését követhettük az online térben. A beszélgetést vezette: Mohay Bence sportriporter. – A felvételt most újra megnézhetik.

Örömteli koncertezés – Arckép egy keresztény muzsikusról

Teleki Miklós orgona- és zongoraművész a székesfehérvári zeneművészeti szakgimnáziumban tanít, alkalmanként kántorizál a siófoki evangélikus templomban, közben folyamatosan koncertezik. Feleségével együtt hitben nevelik harminchárom hónapos kislányukat.

Az orgona nálam hobbi, kedvtelés

Nagyvázsonyban adott hangversenyt Győrffy István. A zeneszerző evangélikus kántorral beszélgettünk.

Zenei utazás Európában – Nagyvázsonyban adott hangversenyt Szilágyi Gyula orgonaművész

Nagyvázsony – Kezdetét vette a nyári hangversenysorozat a Mencshely–Nagyvázsony–Szentantalfa–Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség szervezésében. Az idei szezon első fellépője Szilágyi Gyula orgonaművész, egyetemi adjunktus, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának orgonatanára, aki maga is aktív közreműködője volt a 2016-ban felújított 18. századi nagyvázsonyi barokk orgonán készült hangfelvételnek, mely a 2018-ban a Luther Kiadó gondozásában megjelent „Evangélikus történelmi orgonák” című tripla-CD-lemezen is hallható.

Ötödik éve hallhatják orgonajátékát az istentiszteleten

Békéscsaba – Alföldi Csaba orgonaművész ötödik éve örvendezteti meg hetente játékával az embereket az evangélikus Nagytemplomban. Ezenkívül a megye több városában is ad koncertet, ahol kevésbé ismert műveket is előad közönségének. Szombaton szentelték fel az evangélikus Nagytemplomot, ahol ismét hallhattuk orgonajátékát.

„A ceglédi Bach-orgonát megszólaltatni egyszerűen döbbenetes élmény”

Cegléd – Ismét hazánkba látogat napjaink egyik legmeghatározóbb orgonaművésze, a svéd Hans-Ola Ericsson. A művész saját maga választotta ki, hogy az ország mely hangszerein ad majd koncertet, így esett a választás Cegléd, Budapest és Hajdúböszörmény egy-egy hangszercsodájára.

Varnus Xavér és Barnkopf Balázs ébresztették orgonajátékukkal a szarvasiakat

Szarvas – A szarvasi Ótemplomban 2016. november 28-tól egészen december 23-ig napi áhítatokat tartanak, Angyali reggelek címmel. Felkért ismert emberek és gyülekezeti tagok vallanak arról, mit jelent számukra az adventi várakozás. November 29-én és 30-án azonban formabontó módon koncertek fogadják a templomba érkező híveket.

AJÁNLÓ: Orgona 10

A Művészetek Palotája (Müpa) programjai örvendetes módon gazdagítják Budapest koncertéletét, ezen belül az orgonahangversenyek kínálatát is. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem orgonája éppen tízéves. Ebből az alkalomból beszélgetünk Fassang László Liszt-díjas érdemes művésszel, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a párizsi Conservatoire tanárával, a Müpa saját szervezésű orgonás programjainak szerkesztőjével.

Hangszer, melyben Isten lelke szól – Fassang László orgonaművész előadása a BESZ-en

Budapest – A templomi orgona fújatójából érkező szelet lélekké, Isten magasztos üzenetévé változtatják a megszólaló sípok. Így lehet összefoglalni a Budavári Evangélikus Szabadegyetem (BESZ) legutóbbi, 2015. november 2-án elhangzott alkalmának legfontosabb üzenetét. És aligha lehet azon csodálkozni, hogy Fassang László orgonaművész előadásában a szöveggel szemben a zene kapott főszerepet, tegyük hozzá, a hallgatóság legnagyobb megelégedésére.

Új utak Bachhoz és a zenén keresztül önmagunkhoz – Beszélgetés Szabó Balázs orgonaművésszel

Cegléd – „A zene azt szolgálja, hogy értelmet adjon a hétköznapjainknak, távolabb vigyen minket a gondoktól és olyan új impulzusokkal próbálja meg a lelkünket gazdagítani, amiket más terület nem tud megadni, csak a művészet!”– vallja a Junior Prima-díjjal is elismert orgonaművész. Szabó Balázs páratlan sorozatra hívja a közönséget: Johann Sebastian Bach összes orgonaművének átélésére, a ceglédi, 2014-ben átadott orgonán.

Oldalak

Feliratkozás RSS - orgonaművész csatornájára