Cserháti Sándor

„Túl mély sírom éjjelén…” – Meditáció a feltámadáshitről

„Feltámadunk!” – áll kiírva a legtöbb temető kapuja fölé. „Feltámadunk!” – hangzik a diadalkiáltás húsvét ünnepén. Milyen nagyszerű, felszabadító érzés lenne, ha mi, halál felé menetelő, egyre fogyó életű, életszomjjal küszködő emberek bizonyosak lehetnénk a síron túli életben. Sőt talán még abban is, hogy az eljövendő élet messze felül fogja múlni földi létünk felemás végeredményét. Az örök élet vigasztaló távlata bizony már a halál előtt is nagy segítségünkre lenne. De mit tegyünk, ha az elmúlásról és a halál kérlelhetetlenségéről szerzett tapasztalataink kétségekkel töltenek el, és alaptalan álmodozásnak minősítenek minden síron túli reménységet?

Vasárnapi ige: A követésről és a tanítványságról

2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Áldozat és rítus Ábrahámtól Krisztusig – Biblikus konferenciát rendeztek Szegeden

Szeged – 31. alkalommal rendezték meg a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát augusztus 24. és 26. között. Idén a Gnilka-díjat Cserháti Sándor evangélikus lelkésznek, biblikus professzornak posztumusz adományozták.

Id. dr. Cserháti Sándor posztumusz kapta a Gnilka-díjat

Szeged – A 31. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencián hagyományosan átadják a Gnilka-díjat, amit idén posztumusz, a tavaly elhunyt Cserháti Sándor evangélikus lelkésznek ítéltek. A díjat a nevében fia, a szintén evangélikus lelkész, a szegedi gyülekezet vezetője ifj. Cserháti Sándor és lánya, Cserháti Márta vette át 2020. augusztus 25-én, a Dómban rendezett ünnepségen.

Áldozat és rítus – Idén is megtartják a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát

Az eseményt, melyre hat országból 32 előadó érkezik, augusztus 24–26. között rendezik meg a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. Idén a Gnilka-díjat Cserháti Sándor professzor posztumusz kapja.

Evangélikus eredetű az adventi koszorú hagyománya

Szeged – Először a 19. században a német evangélikus keresztényeknél jelent meg az adventi koszorú, és a 20. században fokozatosan terjedt el más keresztény irányzatokban is. Ifj. Cserháti Sándor lelkészt kérdezte a Délmagyar.hu az ünnepről.

Szeretet árad a húsvétból

Szeged – Úgy tartják, hogy a legfontosabb ünnep az evangélikusoknál a nagypéntek. Egyes vélemények szerint azonban ezt nem az evangélikusok állítják, hanem inkább róluk tartják ezt, és régebben még inkább így volt.

Az egymást szeretők közössége nem hal meg

Szeged – Gyülekezeteket bemutató sorozatunkban Szegedre érkeztünk a nyár egyik legmelegebb napján. A napfény városában ifj. Cserháti Sándor, a Szegedi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze fogadott, és mesélt a gyülekezet mindennapjairól. A közösség története mélyen gyökerezik a múltban, ma is sok ágat hajt, és fiatal hajtásaira is büszke lehet. Egyszóval Isten áldása van rajta. Ismerkedjünk meg vele!

Mivel kezdődik az evangélium?

„Több jel utal arra, hogy Jézus eredetileg azt gondolta, tanításával, példájával meg tudja győzni az embereket. Volt erre esélye? Ha nem, bennünket hogyan győz meg?” Sokak érdeklődését keltették fel ezek a sorok az idén júliusi Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó programfüzetében.

A szegedi lelkészt is kitüntették a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon

Szeged – Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának hatvanegyedik évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyei kitüntetéseket adott át Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Cserháti Sándor csatornájára