Székács József Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium

Trombitát, Bocskai-sapkát és a közelmúlt emlékeit is kiállították a jubileum alkalmából

Az evangélikus egyházi oktatás 25 éve, 1996. július 1-én indult újra Orosházán, melynek apropójából a Székács József Evangélikus Iskola történelemtanára, Hajdu Attila egy iskolatörténeti kiállítást állított össze. Az alsós tanulók személyesen tekinthetik meg a kiállított tárgyakat, emlékeket, a felsősök és a gimnazisták interaktív formában.

Bátorító üzenet járvány idején

Orosháza – „Nagyon bíztunk benne, hogy a tavaszi szünet után újra rendes kerékvágásban folytatódhat az iskolai élet. Amikor a visszatérés elhalasztásának hírét meghallottuk, akkor fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy minél több embert (diákot, szülőt, orosházit és bárkit) szeretnénk elérni egy bátorító üzenettel” – írták a Székács-iskola által készített videót kísérő szövegben. A felvételen sok tanár és a fenntartó egyházközség képviselői, lelkészek is megfogalmazták üzenetüket.

Kétgenerációs székácsosok

Orosháza – 25 éve va az Orosházi Evangélikus Egyházközség fenntartásában, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, ezért összegyűjtötték, hogy kik azok, akik a saját itt töltött éveik után gyermekeiket is efelé az iskola felé irányították. – VIDEÓ!

Ismét dobogón végzett a SzEVa

Orosháza – Töretlen siker övezi a Székács Iskola 11/6-osztályos csapatát, akik immáron harmadik alkalommal értek el dobogós helyezést a KEVIN – Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyén. Idei ötletével harmadik lett a már összeszokott négyes: Berki Csenge, Lentvorszki Pál, Palacsik János és Veres Zsófi.

101 plecsnit gyűjtött már a kis „moly”

Orosháza – Csizmadia Laura nem a telefonjával, hanem egy jó könyvvel vonul esténként az ágyba. Meglepő? Igencsak, hiszen 17 éves, mégis az olvasás a hobbija. Na, azért ne a kötelező irodalommal a kezében képzeljük el magunk előtt a székácsos lányt, szívesebben választ egy jó krimit vagy ifjúsági regényt lefekvés előtt. Ez utóbbiból a tavalyi évben több mint 10 ezer oldalt olvasott el, így az élmény mellett még egy plecsnit is kapott érte a Molyon.

Ők már tudják, hogyan lehet elkerülni a lopást

Orosháza – Honnan tudhatjuk, hogy információkeresgélés közben megbízható forrást találtunk-e a neten, vagy hogy a kezünkbe került könyv valóban arról szól-e, amire a címe vagy borítója alapján gondoltunk? Ezekre a kérdésekre négy orosházi diák már biztosan tudja a választ.

Ma a tanítóknak is volt rajzórája, nem is akármilyen

Orosháza – A tanítóik nagy örömmel és gyermeki kíváncsisággal ültek be az iskolapadba, hogy elsajátítsák egy ókori görög képzőművészeti technika fortélyait. A Székács Evangélikus Iskolában egy pályázat segítségével nyílt lehetőség az enkausztikához, vagyis a viaszfestéshez szükséges eszközök beszerzésére, és így az alkotásra.

„Nem semmi ez a gyerek” – Bemutatkozik Nagy Luca

Orosháza – Nagy Luca bájos, szerény, illedelmes nagylány. Nagylány? Szinte már felnőtt, valahol a kettő határának mezsgyéjén jár. A szalagot már ő is megkapta végzősként a Székácsban, abban az intézményben, mely már 15 éve a második otthona. Az ovit is itt kezdte, és ebben a gimnáziumban teszi le hamarosan érettségi vizsgáit is. Nézegetve okleveleit, eredményeit azt hinném, zenei pályára készül, hiszen számos rangos hegedűversenyről, valamint népdal- és koráléneklési versenyről hozta el az arany minősítést. Őt azonban más irány vonzza, de ne szaladjunk még ennyire előre. Kezdjük inkább a történetet valahol 2008-ban.

Karneváli kavalkád – Így farsangoztak a székácsosok

Orosháza – Szinte mindenki bevállalta. Nemcsak a gyerekek, hanem a tanári kar és a vezetés is. Miért? Mert ez az élmény ilyenkor jár! És mert mindenki szeret nevetni. Idén talán még inkább szüksége volt a kicsiknek és a nagyoknak is a mókázásra.

Az országos döntőbe jutottak – Céljuk: túlszárnyalni az eddigi évek eredményeit

Orosháza – Három internetes forduló és két kreatív feladat elkészítése után 145 csapatból a 7. helyen jutott az országos döntőbe a Székács evangélikus gimnázium háromfős csapata az Országos Állategészségügyi Versenyen. Az augusztusi, utolsó fordulóra nem kis célt tűztek ki magunknak a versenyzők: túl akarják szárnyalni az iskola korábbi éveinek eredményeit.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Székács József Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium csatornájára