ökumenikus imahét

Imaestet tartottak a fasori evangélikusok templomában az ökumenikus imahéten

Budapest – Ökumenikus imaestet tartottak a fasori evangélikusok templomában a zuglói és az erzsébetvárosi gyülekezetek az ökumenikus imahét keddi napján, 2021. január 19-én 18 órakor. Az igehirdető Németi Zsolt, az Agape Pünkösdi Gyülekezet lelkésze volt.

Ökumenikus imanyolcad Temesváron

Temesvár – Temesváron 2021. január 24-én került sor az ökumenikus imanyolcad, immár hagyományosnak számító, záró istentiszteletének megtartására. Idén, a házigazda római-katolikus egyház meghívására, a különböző felekezetek képviselői a gyárvárosi Millénium templomban, Temesvár legnagyobb templomában találkoztak, különleges körülmények között, a hatályos egészségügyi biztonsági rendelkezések betartásával.

A 2021-es székesfehérvári ökumenikus imaalkalmat láthatták a nézők a Hitünk és életünk műsorában

Székesfehérvár – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2021. január 17. és 24. között ismét megrendezte az ökumenikus imahetet. Hazánkban a járványügyi helyzetre való tekintettel sok helyen rendkívüli módon tartották meg a krisztushívők egységéért szóló istentiszteleteket. Székesfehérváron a város lelkipásztorai a hívek jelenlétét nélkülöző, on-line imaalkalmat szerveztek, melynek igehirdetője Spányi Antal püspök volt. Az imahét témájában megszólalnak a református, az evangélikus és baptista közösségek képviselői is, 2021. január 31-én, vasárnap, 19.20-kor a Fehérvár Televízióban.

Felekezeteket és nemzetiségeket is egyesített az ökumenikus imaóra Temesváron

Temesvár – A keresztények egységéért imádkoztak január 24-én a temesvár-gyárvárosi Millenniumi templomban az egyházmegye szervezésében. Pál József Csaba megyéspüspök hangsúlyozta: az ökumenikus imaóra lehetőség a Krisztus imája szerinti egységre – „Legyenek mindnyájan egyek” (vö. Jn 17,21) –, ugyanakkor a közösség, a testvériség megélésére is.

Mely igen jó az Úristent dicsérni! – Kiskunhalason összeállt az ökumenikus supergroup

Kiskunhalas – Az ökumenikus imahéten minden évben az egység jegyében együtt énekelnek és zenélnek Kiskunhalason a különböző felekezetek tagjai, ökumenikus supergroup néven. Idén sem volt ez másként az evangélikusok által szervezett alkalmon, amelyen Honti Irén lelkésznő hirdette az igét.

„Csonka imahetet” tartottak Dunaújvárosban – A zárásra az evangélikusoknál került sor

Dunaújváros– Dunaújváros is csatlakozott az ökumenikus imahét programjához, amely során a keresztény egyházak hívei és képviselői együtt fohászkodtak az Úrhoz. Idén a járványhelyzet miatt csak három alkalmat tartottak. A Dunaújváors TV felvételeit adjuk közre.

„Maradjatok otthon a lelketekben!” – Díjátadással zárult az ökumenikus imahét Debrecenben

Debrecen – Az ökumenikus imahét debreceni záróalkalmának a református nagytemplom adott otthont 2021. január 24-én. A szertartás keretében a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány átadta Pro Unitate in Christo díját Bóna Zoltán református lelkésznek, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa volt főtitkárának.

Lesz valaha közös úrvacsora a keresztény felekezetek között?

Minden évben január második felében ünnepli a keresztyén világ a felekezeti határokon átívelő összetartozását Krisztusban. Az idén január 17-24-ig tartó Ökumenikus Imahéten a hívők együtt imádkoznak az egyház egységéért. Az Erős Vár Podcast adásában ennek fontosságáról, és a más felekezetekhez tartozó testvérekhez fűződő viszonyukról beszélget három szolgatárs: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Mezőberényből Lázárné Skorka Katalin és Zsíros András gerendási lelkész.

Nagy István miniszter tett tanúságot hitéről a mosonmagyaróvári piaristáknál

Mosonmagyaróvár – Az ökumenikus imahét keretén belül 2021. január 22-én a mosonmagyaróvári piarista kápolnában közös istentiszteletet tartottak a keresztény felekezetek. A délelőtti közös imádságot Kiss Miklós evangélikus esperes, Csáfordy Julianna református lelkipásztor, valamint Zsódi Viktor, a piarista iskola igazgatója vezette.

Isten történelmi hivatást bízott ránk – Keresztény–zsidó imaóra Budapesten

Budapest – Az ökumenikus imahét utolsó, nyolcadik napján, 2021. január 24-én, vasárnap keresztény–zsidó imaórát tartottak Budapesten, az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. A szertartást Erdő Péter bíboros, prímás és Frölich Róbert főrabbi vezette, a keresztény felekezetek képviselői imával szolgáltak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - ökumenikus imahét csatornájára