támadás

Ismeretlen vandálok céltáblájává vált egy malmői evangélikus templom

Malmö – Rendőrök és biztonsági őrök fogják védeni azt a malmői templomot, amelyet a múlt héten többször megrongáltak ismeretlenek. A vandálok másfél hete jelentek meg először, majd mindennap folytatták a rombolást. Az evangélikus templom harminc ablakát betörték, és az egyik Krisztus-szobrot is ledöntötték és összetörték. A főként bevándorlók lakta környék a svéd rendőrség szerint különösen veszélyes terület – közölte az M1 Híradója.

A szíriai civilek elleni támadások beszüntetésére szólít fel az EVT

Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) a február 26-i nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki a civileket érő, súlyosbodó katonai csapások miatt a szíriai Kelet-Gútában. Több mint 550 ember, köztük 130 gyerek, továbbá nők és idős emberek vesztették életüket, és legalább 2500-an sebesültek meg a február 18. óta tartó bombázások következtében.

A kormány majdnem egymilliárd forinttal támogatja a támadásokat elszenvedő keresztényeket

Budapest – A kormány úgy döntött, 3 millió eurós (930 millió forint) keretet különít el arra, hogy a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek hétfőn.

Lövöldözés Koppenhágában – Sírgyalázások Franciaországban – Frissült!

Koppenhága – Párizs – Jeruzsálem – Brüsszel – Budapest – Koppenhágában szombat délután egy fegyveres lövéseket adott le egy koppenhágai kulturális központ kávézójára, amelyben rendezvényt tartottak a szólás szabadságáról. Éjfél után egy zsinagógánál is volt lövöldözés, amelynek egy fiatal biztonsági őr esett áldozatul, és két rendőr megsebesült. Így indult az újabb terrorhullám, amelynek ezúttal antiszemita felhangjai is voltak. Hírösszefoglaló.
Feliratkozás RSS - támadás csatornájára