gyakornok

Gyakornoki rendszert vezetnek be az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – „Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata (EHE HÖK) új kezdeményezést indított el az előző félévben: egy új, a hallgatóság számára nagy segítséget és tapasztalatszerzési lehetőséget rejtegető gyakornoki rendszer létrehozását szeretnénk elérni – írta szerkesztőségünknek Tiborcz Dániel a HÖK alelnöke. – Ugyanakkor reménység szerint ez egy olyan kapcsolódási pont is lehet a hallgatóság és a gyülekezetek, az egyház és az egyetem között, melyben a felek kölcsönösen megismerhetik egymást, a teológushallgatók tapasztalatot szerezhetnek gyülekezeti szolgálatban, valamint mindez a gyülekezetek, egyházmegyék számára is segítséget jelenthet az elvégzendő feladatokban.”

Gazdagít az új nézőpont – Bajorországi gyakornok egyházunkban

Budapest – A szolgálatban való gazdagodás jegyében mint valláspedagógiát és keresztyén iskolai nevelést tanuló főiskolai hallgató érkezett először hazánkba 2017-ben Janik Phlipsen Németországból. Jelenleg gyakorlati évének egy részét azzal a céllal tölti Magyarországon, hogy megismerkedjen egyházunk helyzetével és mindennapjaival. Itteni élményei és tapasztalatai reménység szerint hatékonyan hozzájárulnak majd ahhoz, hogy otthon eredményesebben végezze a munkáját.

Augsburgi gyakornokok jártak Soltvadkerten

Soltvadkert – Három német gyakornok érkezett az augsburgi Diakóniai Akadémiáról Magyarországra és egy hónapos gyakornoki idejüket töltötték Soltvadkerten, evangélikus egyházi óvodánkban. Magdalena, Katarina és Dominik gyorsan beilleszkedtek óvodai közösségünkbe, hiszen a gyermekek is elfogadták őket, már az első napokban barátságot kötöttek velük.

Újságíró gyakornokot keres az evangelikus.hu!

Szerkesztőségünk szívesen együtt dolgozna egy jól terhelhető gyakornokkal, aki rendelkezik alapismeretekkel az újságírás és a teológia területén. Kommunikáció szakra, újságíróiskolába vagy teológiára járó egyén jelentkezését várjuk, akinek szüksége lenne gyakorlatra, referenciára további tanulmányaihoz, munkájához.
Feliratkozás RSS - gyakornok csatornájára