Orosháza

Huszonötödik jubileumát ünnepli evangélikus óvodánk Orosházán

Orosháza – Az előttünk álló nevelési évben Isten kegyelméből jubileumi évet ünnepelhetünk. Óvodánk 1978-ban nyitotta meg kapuját a Hajnal utcában, a város legnagyobb, hatcsoportos óvodájaként.

Várva várt iktatás

Orosháza – 2020. október 10-én szombaton 16 órától kettős iktatásra került sor Orosházán. A járványügyi előírásoknak megfelelően, kivétel nélkül maszkban volt mindenki. Egyszerre két parókus lelkészt iktattak: Felegyi–Németh Mihályt és Laczki Jánost iktatta be hivatalába Lázár Zsolt, a Nyugat–Békési Evangélikus Egyházmegye esperese.

Három nap önzetlenség – A Székács-iskola minden osztálya megmozdul

Orosháza – „Mutasd meg, mire vagy képes!” – olvasható a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes ifjúsági akció holnapján. Mert adni és másokért tenni még mindig jó! Ezt bizonyítják be ismét az evangélikus iskola diákjai.

Orosházi iskolaigazgató: a digitális munkarend nem egyenlő a karanténnal

Orosháza – Az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium minden osztálya 2020. szeptember 28-ától a minisztérium döntése értelmében, újra a hagyományos munkarendben dolgozik. Nagy Róbert igazgató az intézmény közösségi oldalán az elmúlt hét viszontagságai kapcsán felmerült kérdéseket összegezte.

Hétfőtől digitálisan oktatnak a Székácsban

Orosháza – Az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 2020. szeptember 19-én, szombaton tette közzé hivatalos közösségi oldalán a friss hírt, miszerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma digitális oktatást rendelt el intézményük 4. a osztályában, illetve a teljes felső tagozaton és a gimnáziumban is szeptember 21-től.

„Ezt biztosan sokan nem tudták rólam” – Ördög Endre mesél

Orosháza – Az Orosházi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkészét, Ördög Endrét kérte fel, az Oroscafé.hu újságírója, legyen a sorozat e heti vendége. „Egy lelkész? Egy ilyen könnyed, bulváros rovatban? Egy percig nem tartottam attól, hogy visszautasítást kapok tőle. Ő ugyanis vállalja azt az természetes, mégsem egyértelmű tényt, hogy a lelkész is ember. Ennek is köszönhető, hogy miután lelép a szószékről és leveti reverendáját, nyugodt szívvel ölti magára futónadrágját és vág neki – feleségével kézen fogva – a kilométereknek” – írta az Oroscafé.hu. Az alábbiakban cikkük olvasható.

Vadludak, birodalomépítés, aláírásgyűjtés … avagy nulladik nap a Székácsban

Orosháza – 2020. augusztus 27-én 10 órától izgatott kilencedikesek foglalták el az iskola tornatermét. Felegyi-Németh Mária iskolalelkész, Oláh János és Schmittinger Anikó osztályfőnökök a szokásos ismerkedő, összerázó alkalomra invitálták őket.

Léleksimogató: szavak, melyek megmozdítanak – Hoffmann Ágnessel

Orosháza – Hoffmann Ágnes számomra egy titokzatos asszony. Sokan tudják róla, hogy hegedűművész, illetve hogy lelkészfeleség, de ha ránézek, úgy érzem, mindezeken túl még száz “alakja” létezik.

Egy életszakasz, mely lelketekben örök nyomot hagy – Elballagtak a Székács iskola végzősei

Orosháza – Június 12-én az evangélikus templomban folytatódott az iskolai ballagások sora, ezúttal a Székács József Evangélikus Iskola végzős tanulói zárták le közösen eltöltött éveiket, érettségi bizonyítványaikat is kézhez kapva.

Kolera dúlt egykor Orosházán

Orosháza – Pusztító háborúk áldozatainak a tiszteletére számos helyen emlékműveket állítottak, ám az emberiséget, mozgalmas évszázadai során, sok járvány is tizedelte. Orosházán, az evangélikus templom kertjében a kolerajárványban elhunytak emlékére obeliszket emelt a hálás utókor.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Orosháza csatornájára