Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Csendesnapokat tartottak Beregdarócon

Beregdaróc – A tavalyi évben első alkalommal megszervezett tanévindító csendesnapokat a pandémia ellenére, az idei tanév kezdetén is meg tudtuk tartani augusztus 24-26 között Beregdarócon, a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tanító pedagógusok részére. Kicsit alacsonyabb létszámmal, de annál bensőségesebben, vigyázva egymásra ápoltuk így intézményünk jó hagyományát.

Hogyan vette a koronavírus-járvány miatti akadályokat a Túróczy-iskola?

Nyíregyháza – A koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet kezelésében minden evangélikus intézmény alkalmazkodni igyekszik. Óriási munkát végeznek ezekben a napokban, hogy a rájuk bízottakat biztonságban tudhassák. A vonalban Kocsisné Sárossy Emőke, a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója.

Időutazás a reformáció korába

Nyíregyháza – A nyíregyházi Luther Márton Evangélikus Kollégium névadójának tiszteletére idén is megrendeztük a Luther-hetet. A rendezvénysorozat – melyet a Reformáció Emlékbizottság támogatott – a névadónkhoz szorosan kötődő programokat tartalmazott, és természetesen hangsúlyos szerepet kapott benne a reformáció 500. évfordulójára való emlékezés is.

Áldás az ovisokra – KÉPRIPORT!

Nyíregyháza – A nyíregyházi evangélikus nagytemplomban a vasárnapi istentiszteleten került sor a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvodai intézményegység 34 új óvodásainak megáldására. A nagyobb gyermekek énekekkel köszöntötték kis társaikat. A nagytemplom szinte megtelt a családtagokkal, érdeklődőkkel és a sok kisgyermekkel.

Elballagtak a diákok a nyíregyházi Thúróczyból

Nyíregyháza – A Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyolcadikosai egyházi szertartás keretében zárták le az elmúlt nyolc esztendőt. KÉPRIPORT!

„Fontos, hogy ne önmagáért legyen egy intézmény!” – Ünnep a nyíregyházi iskolában

Nyíregyháza – Hálaadó istentiszteleten emlékeztek 2016. május 13-án, pénteken a nyíregyházi evangélikus általános iskola újraalapításának 20. évfordulójára a szabolcsi megyeszékhelyen. Az alkalom, és az azt követő gálaműsor az egész héten zajló ünnepségsorozat záróakkordja volt. – Meghallgatható a püspök prédikációja!

„Hagyományos értékek, modern oktatás” – Összevont tanévnyitót tartottak Nyíregyházán az evangélikus intézmények tanulói számára

Nyíregyháza – Ismét összevont tanévnyitó ünnepséget tartottak Nyíregyházán, az evangélikus oktatási intézmények számára 2015. augusztus 31-én, 16 órától. A Nagytemplom zsúfolásig megtelt a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, a Luther Márton Kollégium, valamint az Evangélikus Roma Szakkollégium diákjaival.

A nyíregyházi evangélikus óvodába Hollandiából is érkezett Mikulás

Nyíregyháza – A Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola óvodásai december 5-én pénteken háromszor is találkozhattak a Mikulással!
Feliratkozás RSS - Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csatornájára