imahét

Ökumenikus imahét – polgármesterrel

Szentendre – 2021. január 21-én, az online közvetítések sorában egy rendkívüli ökumenikus imaheti alkalom volt Szentendrén. Evangélikus kezdeményezése ezúttal a Városházáról közvetítették az ötödik alkalmat, Fülöp Zsolt polgármester imádságával. Igét hirdetett Dani Zsolt a szentendrei baptista gyülekezet lelkipásztora.

A Német Evangéliumi Aliansz imahetét stafétaátadás követi

Bad Blankenburg – A Német Evangéliumi Aliansz kreatív ötlettel állt elő a 2021 januárjára meghirdetett imahéttel kapcsolatosan. Újdonság, hogy a kezdeményezést a Németországi Keresztény Egyházak Munkaközösségével (ACK) együtt 14 napra bővítik. Az első héten, január 10-17-ig a közös imádságokért tartalmilag az Evangéliumi Aliansz, a második héten, január 18-24-ig pedig az ACK felel, a két hét közepén a stafétabotot ünnepélyesen a Berlini Dómban adják át.

Virtuális szószékcsere korona idején – Hogyan lesz a 2021-es ökumenikus imahét?

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) vezetősége 2021-ben is úgy tervezi, hogy megtartják az imahetet. Ez azonban idén nem lesz egyszerű a járványhelyzet miatt, s az is nehézséget okoz, hogy a különböző tagegyházak más-más rendszabályokat hoztak templomaikban, gyülekezeteikben. Összegyűjtöttük az ezzel kapcsolatos előzetes véleményeket, gondolatokat, tapasztalatokat.

Püspöki ajánlás az ökumenikus imahéttel kapcsolatban

Budapest – Győr – A Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei 2021. vízkereszt ünnepén az alábbi nyilatkozatot adták ki.

Honlapunkról letölthető a 2020-as év ökumenikus imaheti füzete!

Budapest – 2020. január 19–26. között ismét megrendezésre kerül az ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért. Igei mottói:„...nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk...” (ApCsel 28,2) és „...igen emberségesen bántak velünk...” (ApCsel 28,2).

Online vagy?

Világszerte, így hazánkban is ezen a héten tartjuk az ökumenikus imahetet a kereszténység egységéért. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az esztendő többi 51 hetében kevésbé lenne fontos az imádság, illetve az egység ügye, amiért már Krisztus Urunk is oly hangsúlyosan könyörgött főpapi imájában.

Aliansz imahétre készülünk

Budapest – Január első teljes hetében Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) ismét közös imádsággal kezdi az új esztendőt, 2020. január 5–12. között. A megnyitó alkalomra 2020. január 5-én, vasárnap 17.00 -kor kerül sor Budapesten, az Üdvhadsereg Terézvárosi Gyülekezetében (VI. kerület, Bajnok u. 25.). Igehirdető Bernhard Wittwer őrnagy, az Üdvhadsereg magyarországi vezetője lesz.

Márvány, nátha, ökumené

Alegjobb barátnőim katolikusok. Aki a legjobban utál a világon, szintén katolikus. Ez talán meg is magyarázza, miért nem tudom egészen komolyan venni a felekezetek közötti komoly problémákat. Azt hiszem, sokkal inkább személyiségünk éretlen oldalai súrlódnak időnként egymással, ami persze nem vet jó fényt egyik félre sem. És hát mennyivel könnyebb azt mondani, hogy gondom van valakivel, mert más felekezethez tartozik, mint azt, hogy, mondjuk, irigység, képmutatás, rosszmájúság vett rajtam erőt a másik sikerei, eredményei miatt.

Az ökumenikus imahét keretében több egyház püspökei találkoztak Esztergomban

Esztergom – Az ökumenikus imahét keretében az esztergomi Szent Anna-templomban 2019. január 23-án este közös szolgálatot végzett Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Steinbach József református és Szemerei János evangélikus püspök. Az istentiszteleten jelen volt Romanek Etelka polgármester.

Zimahét? – Pártai Lucia elmondja, mire is számíthatunk

Szarvas – Az alföldi településen sokan úgy tartják, hogy az ökumenikus imahét nem más, mint „zimahét”, azaz minden évben ekkor van a leghidegebb a településen. Lázár Zsolt evangélikus esperes ezért megkérdezte Pártai Lucia meteorológust, idén vajon mire is számíthatunk.

Oldalak

Feliratkozás RSS - imahét csatornájára