honvédelem

„Kard és toll”: Markó Árpád életpéldája

A Honvédelem.hu sorozatában olyan katonai életpályákat mutatnak be, amelyek bizonyítják, hogy a kiemelkedő harcászati, hadügyi ismeretek jól megférnek a különböző tudományágak iránti érdeklődéssel, és az ezekben szerzett tudás a honvédelem ügyének fejlődést szolgálja. A második részben Markó Árpád ezredes életpályáját írták le, amelyen keresztül a XX. század sorsfordító eseményei is feltűnnek.

Reformáció hétről hétre: Reformáció és honvédelem

Budapest – A Reformáció hétről hétre című, a Duna Televízióban, illetve a Duna World műsorán futó sorozat negyedik ötperces epizódjában megszólalt Kovács Zsolt Csaba, aki a honvédelem fontosságáról és a hagyományőrzésről beszélt. Az adást a készítők engedélyével mi is közzétesszük.

Istentiszteleti megemlékezés Görgei Arthurról, halála 100. évfordulóján

Budapest – Budapesten, a Bécsi kapu téri evangélikus templomban megemlékezést tartottak a Magyar Honvédelem Napján 2016. május 21-én. 1849-ben a magyar csapatok Görgei Arthur fővezér vezetésével ezen a napon szabadították fel Buda várát az osztrák megszállás alól. Hetvenkét év elteltével élesztették újjá a hagyományt, hogy ezen a napon istentiszteletet tartanak.

Idén is megkoszorúzták Maléter Pál emléktábláját

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának megbízott igazgatója, Végh Szabolcs akasztotta fel az emlékezés koszorúját a mártírsorsú honvédelmi miniszter, Maléter Pál emléktáblája alá. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

A születés és a fény ünnepe

A december két nagy ünnepe: a keresztény karácsony és a zsidó hanukka alkalmából gyűltek össze kerekasztal-beszélgetésre a Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálatának különböző egyházakhoz tartozó vezetői, hogy megosszák velünk gondolataikat azok történetével, lelki tartalmával és hitbéli jelentőségével kapcsolatosan. Forrás: honvedelem.hu
Feliratkozás RSS - honvédelem csatornájára