Arató János Lóránd

Vasárnapi ige: Különbség jó és rossz között

2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Portréfilm Arató János Lóránd evangélikus lelkészről

Kiskőrös – 2020. július 19-én búcsúztatták el a nyugdíjba vonuló Lupták György esperest a kiskőrösi evangélikus templomban, és még aznap a gyülekezet megválasztotta az új lelkészt Arató János Lóránd személyében, akit augusztus 22-én Homoki Pál esperes iktatott be hivatalába. A Kiskörős TV egy rövidfilmben mutatta be Kiskőrös új evangélikus lelkészét.

Lupták György evangélikus esperes búcsúzott vasárnap a hívőktől

Kiskőrös – Harminchét évnyi szolgálat fejeződött be vasárnap a kiskőrösi evangélikus templomban. Lupták György esperest Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke búcsúztatta a hívőkkel együtt tegnap délelőtt. Majd a gyülekezet megválasztotta Arató János Lóránd új lelkészt.

A fiatalok is erősödésre és összetartó lelki közösségre vágynak

Tabon kívül további huszonkét Koppány-völgyi település pasztorálását látja el Arató János Lóránd evangélikus lelkész, aki az elmúlt évekhez hasonlóan virágvasárnap estéjétől nagyszombat estéjéig közösségi alkalmakon eleveníti fel a húsvéti ünnepkör eseményeit, s mivel az idei esztendő az evangélikus egyházban – a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan – az úrvacsora éve, szeretne előadásokat tartani az úrvacsora szentségéről.

Új parókus lelkészt iktattak Tabon

Tab – 2017. november 25-én beiktatták Arató János Lóránd evangélikus lelkészt a Tab és Környéke Evangélikus Egyházközség parókus lelkészi hivatalába. Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperese igehirdetésében a gyülekezetet és lelkészét egymás gondviselő szeretetére bízta, s a Zsidókhoz írt levél szavain keresztül hirdette Isten igéjét.

Bizonyságot tenni Isten szeretetéről – Háromszáz éves a tabi gyülekezet

Tab – Megalakulása háromszázadik évfordulóját ünnepelte 2017. június 18-án, vasárnap a tabi evangélikus gyülekezet. A hálaadó istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában a helyi lelkész házaspár, Arató János Loránd és Arató Eszter működött közre. Megbecsült vendégként jelen voltak az oroszországi inkeri egyház képviselői is, Aarre Kuukauppi püspök, valamint Ivan Laptev teológiai rektor és felesége, Irina.

Új munkás az aratásban – Arató János Lóránd ordinációja Tabon

Tab – Családias légkörben ünnepelte tabi gyülekezet a közöttük szolgáló hatodéves teológus, Arató János Lóránd lelkésszé avatását 2014. június 21-én, szombaton. Az istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában dr. Korányi András, az Evangélikus Hittudományi Egyetemprofesszora, valamint Szigethy Szilárd lelkész működött közre.
Feliratkozás RSS - Arató János Lóránd csatornájára