zsinat

Ülésezett a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata

Budapest – László Virgil zsinati tag, egyetemi adjunktus áhítatával vette kezdetét a zsinat 2019. november 22-én tartott ülése, amely sorrendben a XI. Zsinat 4. ülésszaka volt.

Debrecenben ünnepelték a reformáció emléknapját a MEE zsinatának elnökei

Debrecen – A Reformációi emlékparkban zajlott budapesti központi ünnepséggel párhuzamosan országszerte számos településen tartottak ökumenikus ünnepi istentiszteleteket október 31-én.

Lezajlott a XI. Zsinat harmadik ülésszaka

Budapest – 2019. május 31-én a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata ülésezett az Üllői úti székházban.

Sor került a XI. zsinat 2. ülésszakára

Budapest – 2019. február 22-ére hívták össze a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) XI. zsinatának 2. ülésszakára a tanácskozó testületet az Üllői úti székházban. Az alábbiakban részletes tudósításunk olvasható.

Első zsinatára emlékezett az EKD

Bielefeld – A Vesztfáliai Protestáns Egyház minden ősszel Bielefeld-Bethelben rendezi meg éves tartományi zsinatát. Idén a Németországi Protestáns Egyház (EKD) hetven évvel ezelőtt tartott első zsinati ülésére is emlékeztek.

Egymásból merítettek erőt a cseh testvérek és a szlovákiai reformátusok

Pozsony – A Cseh Testvér Evangélikus Egyház és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház zsinati elnökségei között testvéregyházi találkozóra került sor Rimaszombatban január 24-25-én. A találkozót, melynek célja a kölcsönös információ- és tapasztalatcsere volt a két egyház képviselői között, a Csillagház konferencia-központban rendezték.

Az egyház legyen egyház

Isten legyen Isten – évtizedekkel ezelőtt ezzel a címmel írt korszakos könyvet Luther teológiájáról az angol Philip S. Watson. Kérdése az, hogy mind a 16. században, mind a magunk korában miként kerülhet Isten az őt megillető helyre egy olyan világban, amelyben az ember természetesnek tartja, hogy ő maga legyen a középpontban. Istent a megfeszített és feltámadott Jézus Krisztusban ismerhetjük meg és ismertethetjük meg – missziói lelkülettel – másokkal.

Választások zajlottak, fontos döntések születtek a XI. zsinat első ülésszakán

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) XI. Zsinata 2018. novermber 23–24. között ülésezett Budapesten, az Üllői úti székházban. A két nap fontos döntéseiről, eseményeiről összefoglaló tudósításunkat olvashatják.

Ülésezett a Magyarországi Evangélikus Egyház XI. Zsinata – Képgaléria!

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház XI. Zsinata 2018. novermber 23. és 24. között ülésezett Budapesten, az Üllői úti székházban. Az első és második nap képriportját itt láthatják. Részletes tudósítást hétfőn adunk közre honlapunkon.

Zsinati közlemény

Budapst – 2018. novermber 23. és 24. között ülésezik a Magyarországi Evangélikus Egyház XI. Zsinata, amelynek közleményét az alábbiakban olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - zsinat csatornájára