bajor

Fastenaktion: Három nagy magyarországi projektre adakoztak bajor evangélikus testvéreink

München – Ortenburg – Az elmúlt hétvégén, 2019. március 15–17. között zajlott az idei év böjti gyűjtése (Fastenaktion), amelyet minden évben meghirdet a Bajorországi Evangélikus Egyház (Evangelisch-Lutherische Landeskirche in Bayern) és amelynek kedvezményezettje ez alkalommal a Magyarországi Evangélikus Egyház volt.

A lelkészi hivatás útjai – A bajor–magyar konzultációról

Budapest – Révfülöp – A Bajorországi Evangélikus Egyház képviselői és a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői több mint negyed évszázados testvérkapcsolatuk révén rendszeresen tartanak konzultációkat. A lelkészi hivatás útjai – Késői elhívás, világi szolgatársak, laikus prédikátorok, egyházzenészek címmel zajlott idén az őszi program Budapesten és Révfülöpön november 8. és 10. között.

Bajor és magyar óvodapedagógusok találkoztak Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely – A Bajor Evangélikus Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház több mint negyedszázados testvérviszonyának egyik fontos eleme az óvodai kapcsolatok ápolása. Ennek keretén belül a Hódmezővásárhelyi Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda adott otthont az évente megszervezendő háromnapos továbbképzésnek 2018. október 14–17. között.

Az élet fájának gyógyító levelei (Jel 22,1-2-/3-5) – Befejeződött Bonyhádon a bajor–magyar testvérgyülekezeti találkozó – Frissítve videóval!

Bonyhád – Kétnyelvű úrvacsorás istentiszteletet tartottak a bajor–magyar testvéregyházi találkozó negyedik napján, és ezzel véget is ért az alkalom. A testvérek lélekben feltöltekezve indultak haza Bonyhádról.

Gyümölcseikről ismeritek meg őket (Mt 7,15-20) – A bajor–magyar testvérkapcsolati találkozó harmadik napja – Frissítve videókkal!

Bonyhád – Igazán színes és programokban gazdag volt a bajor–magyar testvéregyházi találkozó harmadik napja. Volt bibliatanulmány, aztán pedig workshopok, előadások, néptánc-fellépések, áhítat, sőt még futballmérkőzés és bűvészkedés is.

A víz mellé ültetett fa (Jer 17,8) – A bajor–magyar testvérkapcsolati találkozó második napja – FRISSÜLT VIDEÓKKAL!

Bonyhád – A bajor–magyar testvértalálkozó második napján tikkasztó hőség kísérte az egész nap programját, mígnem délután eljött az enyhet adó zápor és megjelent a találkozó központi sátra felett a szivárvány is. A jelnek sokan szimbolikus jelentőséget is tulajdonítottak.

Megtermi gyümölcsét (Zsolt 1,1-3) – Elkezdődött a bajor–magyar testvérkapcsolati találkozó Bonyhádon – FRISSÍTVE VIDEÓKKAL!

Bonyhád – Isten megáldotta a bajor–magyar partnerkapcsolatot: a 25 éves évfordulót ünnepeljük közösen magyar és bajor testvérek a Völgységben, Bonyhádon. 2017. július 6. és 9 között számtalan közös programon a reformáció 500 éves jubileumának közös megünneplésére is sor kerül majd.

Meghívó a 25 éves jubileumi bajor-magyar testvérkapcsolati találkozóra

Bonyhád – 2017-ben nemcsak a reformáció 500. évfordulóját ünnepeljük, hanem a bajor-magyar testvérkapcsolat fennállásának 25 éves jubileumát is. Ezt az élő testvérkapcsolatot szeretnénk megünnepelni a bajor-magyar testvérkapcsolati találkozó alkalmával, 2017. július 6-9. között, Bonyhádon, amelynek mottója: „Früchte tragen – …megtermi gyümölcsét“ (Zsolt 1,3)

„Beszéljétek el dicsőségét a nemzeteknek, csodáit minden népnek!” (Zsolt 96,3) – Bajor–magyar partnerkapcsolati napot tartottak

Budapest – A bajor evangélikusokkal immáron több mint 25 éve fennálló partnerkapcsolati viszonyunk megóv bennünket a szűklátókörűségtől, és egymás kölcsönös segítésével folyamatosan tanulhatunk egymástól – hangsúlyozta Fabiny Tamás külkapcsolatokért felelős evangélikus püspök azon a programon, amelynek középpontjában a Bajorországi Evangélikus Egyházzal kialakított testvérkapcsolat állt a középpontban. Az alkalmat 2016. február 18-án tartották az Északi Evangélikus Egyházkerület székházában.

Pályázat bajor–magyar partnerkapcsolati referensi állásra

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának nevelési és oktatási osztálya pályázatot hirdet bajor–magyar partnerkapcsolati referensi állásra. A referens kiemelt feladata a német és magyar evangélikus oktatási intézmények kapcsolatrendszerének gondozása, fejlesztése.

Oldalak

Feliratkozás RSS - bajor csatornájára