LVSZ

Meglepő karácsony – váratlan öröm – Az LVSZ karácsonyi üzenete – 2020

„...és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely." (Lk 2,7)

Krisztus igyekezete bátorít arra, hogy mindenkinek élete legyen

Genf – „...én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” (Jn 10,10) – A Lutheránus Világszövetség főtitkárának újévi üzenetét olvashatják.

Fény a sötétségben – A Lutheránus Világszövetség karácsonyi üzenete

Genf – „A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be.” (Jn 1,5)

Új főtitkárhelyettes az LVSZ-nél

Genf – Ojot Miru Ojulut nevezték ki a nemzetközi ügyekért és emberi jogokért felelős főtitkárhelyettesi pozícióra a Lutheránus Világszövetségnél (LVSZ).

LVSZ karácsonyi üzenet: „Hatalmas örömmel”

Genf – Numan – 2017-ben a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) a békére irányuló figyelemmel ünnepli a karácsonyt. Az LVSZ elnöke, dr. Panti Filibus Musa érsek Numanból (Nigéria) írt köszöntésében az angyalok dicséretéről és a karácsonyi történetbeli béke üzenetéről írt: „Dicsőség a mennyben Istennek, és a Földön békesség, és az emberekhez jóakarat.”

Menekültek világnapja: Nyújtsunk segítő kezet | Musa Filibus LVSZ elnök és Martin Junge főtitkár közös nyilatkozata

Genf – Felhívást intézett tagegyházaihoz és minden jó szándékú emberhez a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) a menekültek világnapja alkalmából.

Sok nyelven szólni ugyanarról

Hadd kezdjem a végén! Május 16-án, kedden egy több mint kétéves folyamat, kaland és munka ért véget. Másodszor jártam az afrikai Namíbiában a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) kötelékében vállalt önkéntes munkám kapcsán, és remélem, hogy az ott szerzett élmények áldása még sokáig elkísér.

Namíbia egy magyar teológushallgató szemével | Életképek az Lutheránus Világszövetség Találkozójáról

2017-ben Namíbiában rendezték meg a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) 12. nagygyűlését. Ott voltak a Magyarországi Evangélikus Egyház képviselőt is. Garai Szilvia LVSZ ifjúsági delegált, teológus-hallgató személyes beszámolóiból válogattunk, hogy kicsit közelebb kerüljünk a világméretű eseményhez és Namíbiához is.

Chris Ferguson az LVSZ és a REV közös nagygyűlésének szervezését szorgalmazza

Windhoek – A Református Egyházak Világközösségének (REV) főtitkára a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) nagygyűlésén mondott köszöntőjében vázolta fel a két szervezet közös nagygyűlésének tervét.

„Menjünk ki a világba és adjuk gyümölcseinket másoknak is!” – Egy fiatal amerikai lelkésznő prédikált az LVSZ záró áhítatán

Windhoek – „Én Krisztusé vagyok, te is Krisztusé vagy, és így együtt vonulhatunk a díszszemlén a Szentlélek által vezetve” – mondta Lydia Posselt, az Amerikai Evangélikus Egyház lelkésze, a Lutheránus Világszövetség 12. nagygyűlésének záró istentiszteletén tartott prédikációjában, a világ minden tájáról érkezett evangélikusok előtt. „Ez a közös menetünk a világba vezet bennünket, szomszédainkhoz, hogy a Krisztusban kapott szabadság gyümölcseit átadjuk másoknak is, ne halmozzuk fel, ne tartalékoljuk hasznunkat.”

Oldalak

Feliratkozás RSS - LVSZ csatornájára