Szpisák Attila

Felfüggesztették a templomi alkalmakat a komlósi evangélikusok

Tótkomlós – Tótkomlóson a Covid-19 terjedése miatt, az emberek egészségének a megóvása érdekében, az evangélikusok gyülekezeti elnöksége úgy döntött, hogy csütörtöktől felfüggeszti december 18-ig a templomi alkalmakat.

Pattog a Covid ostor vége Tótkomlóson

Tótkomlós – „Szeretettel és az Úr előtti alázattal adom tájékoztatásul a nálunk (szeretetszolgálat, gyülekezet) lévő jelen, mai egészségügyi helyzetet. Még mindig hiányzik legalább 20 darab eredmény a múlt heti mintavétel kapcsán, a túlterhelt labor nem győzi az adatfeldolgozást, és eredményszolgáltatást. Ráadásul, sok idős ellátottunknak ismételni kell a vizsgálatot” – számolt be Spisák Attila evangélikus lelkész Facebook oldalán.

Kamerákat is felszerelnek a tótkomlósi temetőben a lopások ellen

Tótkomlós – A tótkomlósi evangélikus egyház temetőiben hetek óta dolgoznak. Szpisák Attila lelkész a helyszínen elmondta, az Ó-temetőben, a katonai parcellában utat építettek, az új sírhelyek kényelmesen megközelíthetővé válnak. Probléma mindenhol a szemetelés, sokszor kérik, a sírok körül ne raktározzanak semmit, a szél elfújja. Használják a hulladékgyűjtőket. Két temetőben tizenkét konténert helyeztek már ki. Az Ó-temetőben pedig kamerákat helyeztek el.

„Nagyon bíztunk a negatív eredményben” – Interjú Szpisák Attilával

Tótkomlós – A koronavírus-járvány leginkább az idősekre, a zárt közösségben élőkre nézve veszélyes. Egyházunk diakóniai szolgálata ezért kiemelt figyelmet fordít védelmükre. Az otthonokban dolgozó munkatársak és az intézményekben élők szigorú szabályok betartásával, felelős magatartással veszik fel a küzdelmet a járvánnyal. A „frontvonalból” kapcsoltuk Szpisák Attila tótkomlósi lelkészt, a Tótkomlósi Evangélikus Szeretetszolgálat – Evanjelická diakónia v Slovenskom Komlóši intézményvezetőjét a Hallhatóan Evangélikus Kossuth rádiós félóra legutóbbi adásában. Annak a hírnek eredtünk nyomába Hajdú Tibor szerkesztővel, hogy a szeretetotthon egyik lakója koronavírus-gyanúval kórházba került (a rádiós interjú elhangzása óta cikkünk már a legfrissebb információkat is tartalmazza – a szerk.).

Kitüntették Szpisák Attila evangélikus lelkészt

Budapest – Október 23-a, nemzeti ünnepünk alkalmából Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés Megyei Szervezete elnöke, Nagy Zoltán nyugállományú ezredes javaslata alapján Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatával tüntette ki Szpisák Attila tótkomlósi evangélikus lelkészt.

„Varrhatok én is?...” – Szeretetszolgálat Isten kreativitásával és áldásával

Tótkomlós – Szarvas – Két, egymáshoz közeli evangélikus gyülekezet szeretetszolgálatába nyertünk bepillantást 2015. november 10-én az Evangélikus Missziói Központ munkatársi csapatával. Ha mindenre kiterjedően beszámolnánk a tótkomlósi és a szarvasi gyülekezetek szolgálatáról, amelyet az elesettek, a szenvedélybetegek és városuk érdekében tesznek, mindez egy cikk kereteit szétfeszítené. Csupán ízelítőt nyújtunk az alábbiakban, és biztatjuk az olvasót, hogy ha teheti, maga is látogassa meg ezeket a szolgálati helyeket.

Beiktatták Unyi Anikót a tótkomlósi gyülekezetben – Képek!

Tótkomlós – Lázár Zsolt esperes és Szpisák Attila lelkész szolgálatával 2014. május 17-én beiktatták Unyi Anikó lelkésznőt a tótkomlósi gyülekezet másodlelkészi állásába. Képriport. Forrás: Facebook.com, fotó: Mihalik József
Feliratkozás RSS - Szpisák Attila csatornájára