felszentelés

Orgonasípok vagyunk – Hálaadó istentisztelet Legénden

Legénd – Szeptember 1-jén hálaadó istentiszteletre gyűltek össze a legéndi evangélikus gyülekezet tagjai, meghívott vendégeik és a településről elszármazottak.

Óvodafejlesztés százmillióból Lovászpatonán

Lovászpatona – Közel százmillió forintból elkészült a Lovászpatonai Kastélykerti Óvoda felújított és kibővített épülete, amit ünnepélyes keretek között adtak át 2017. február 16-án.

„A sarokkő pedig maga Krisztus Jézus” – Felszentelték a felújított lucfalvai templomot

Lucfalva – Ünnepi istentisztelet keretében adott hálát Lucfalván a népes gyülekezet kívül-belül megújult templomáért 2016. július 3-án, vasárnap. A felszentelés és igehirdetés szolgálatát dr. Fabiny Tamás püspök végezte, a liturgiában Malik Péter Károly, az egyházközség parókus lelkésze működött közre.

Futók hozták a bonyhádi gimnázium emléklángját – Ugrópályát avattak Bonyhádon

Bonyhád – Ünnepélyes keretek között átadták a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban a szövetség korábbi elnökéről, Schulek Ágostonról elnevezett atlétikai ugrópályát. A negyvenmillió forintos beruházás 2015 augusztusában kezdődött a gimnázium területén, az atlétikai centrum és a kollégium közötti részen. A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) és a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) finanszírozásában a nemzetközi szabványnak megfelelő távol-, magas- és rúdugró helyeket alakítottak ki.

Felszentelték a megújult temetőkápolnát Sopronban

Sopron – A soproni Balfi úti evangélikus temető kápolnáját 2015. szeptember 5-én szentelte fel a gyülekezet három lelkésze Tóth Károly, Gabnai Sándor és Holger Manke. A soproni evangélikus gyülekezet a temető megnyitása után 20 évvel, 1906. november 1-jén avatta fel a ravatalozót.

Kettős ünnep Tokaj Hegyalján – Imaházat szenteltek és lelkészt iktattak Monokon

Monok– A pünkösdi hétvégére a szokásosnál is jobban készültek a hegyaljai evangélikus gyülekezetek, ugyanis Pünkösd valóságát és üzenetét kettős ünnepen élhette meg mindaz, ki evangélikusnak vallja magát ezen a vidéken.

Felszentelték a a kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthon balatonszárszói üdülőjét

Balatonszárszó – Családias, meghitt ünnepség keretében került felszentelésre május elsején a kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthon balatonszárszói üdülője. Szücs Eszter, az Otthon lelkésznője igehirdetésében kihangsúlyozta: Isten áldása, jelenléte mindennél fontosabb a keresztény ember számára – akár dolgos hétköznapjait éli, akár jól megérdemelt pihenését tölti. Szöveg és fotó: Szabó Szilárd

Felszentelték a kővágóörsi új orgonát

Kővágóörs – A kővágóörsi evangélikus templom pályázati úton nyert új orgonát, amelyet 2014. március 30-án, böjt negyedik vasárnapján Ittzés János nyugalmazott püspök szentelt fel. Forrás: Evangélikus Élet

Megújult a száztizennégy éves zirci kórház – Ökumenikus áldással szentelték fel

Zirc – Ünnepélyes keretek között adták át a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet krónikus belgyógyászati épületszárnyát. Forrás: veol.hu, Müller Anikó Hanga

Felszentelték a Mindenki keresztjét Pápán

Pápa – A Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület az Alsóvárosi temetőben állítatta fel, Mindenki keresztjét,amely az emberek összefogását jelképezi,a gazdaságilag nehezebb időszakban is. Szöveg és fotó: Nagy Márk
Feliratkozás RSS - felszentelés csatornájára