Szekszárd

Evangélikus TeleTemplom: Advent első vasárnapja

Advent ebben a járvány-megváltoztatta világban új lehetőséget kínál. A korábban nyüzsgő időszak csendesebb lesz, s most ezt a csendet lehet megtölteni értékes tartalommal. Ehhez segít az Evangélikus TeleTemplom új sorozatának első igehirdetése – Sefcsik Zoltán szekszárdi lelkész személyes élményből fakadó gondolatsora a beteljesedésről. Arról, hogy szemünk láttára, személyes életünkben is valósággá lehet, hogy nem lefelé tartunk, s nem a negatív erők bizonytalanságában vergődünk, hanem kiteljesedhet az életünk azzal a Jézussal, aki számárára a „mi” és a „ma” fontos. Mi, ma megtapasztalhassuk az élet teljességét. – Advent első vasárnapján Lk 4, 18-19 alapján szól hozzánk Sefcsik Zoltán szekszárdi evangélikus lelkész.

Bátorságra van szükségük korunk reformátorainak is

Szekszárd – Évtizedes hagyomány, hogy Szekszárd református és evangélikus gyülekezete október utolsó napján közösen emlékezik a reformáció évfordulójára. A két közösség felváltva biztosít helyet ezen ünnepi alkalmaknak, ám a koronavírus-helyzet miatt ezúttal úgy döntöttek, hogy idén (is) a nagyobb belső teret kínáló Kálvin téri templomban gyűlnek össze a hívek, míg a liturgiát az evangélikusok állítják össze.

Közel ezer sípot tisztítottak ki és szerelnek vissza az orgonába

Szekszárd – Rövidesen ismét felcsendülhet a szekszárdi evangélikus templom orgonájának hangja. A karbantartás után a hangszer összeszerelését ezekben a hetekben végzik.

Nagyszívű közösség a szekszárdi dombok tövében

Különösen tarka csoport veszi körül a szekszárdi evangélikus templom oltárképén Jézus Urunkat, aki – meglepő módon – a szekszárdi dombok előtt állva hívogat magához mindenkit: itt egy fiatal nő gyermekével, mellette fejkendős asszony, amott egy középkorú értelmiségi és egy öreg szaki, aztán egy kamasz lány és mellette az évek terheitől meghajlott hátú idős parasztember.

Már Szekszárdon is be lehetett szólni a papoknak

Szekszárd – Tóth Róbert evangélikus presbiter jóvoltából – Gáncs Péter nyugalmazott püspök biztatására – Szekszárdon is elindult a Szólj be a papnak! című sorozat. A rendezvényre Szekszárd egyik népszerű sörözőjében, a Yankee Pub-ban került sor.

Hivatás és hit – Szekszárdi konfirmandusok Szárszón

Szekszárd – Balatonszárszó – Sefcsik Zoltán lelkész és három felnőtt gyülekezeti tag kíséretében tizenegy evangélikus ifjú három tartalmas napot töltött a balatonszárszói Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia- és Missziói Otthonban.

Pécsi zenész testvérek látogatása Szekszárdon

Szekszárd – A téli egyházi ünnepeink lezárásaként Svigruha Károly és Barátai együttes adott koncertet a szekszárdi evangélikus templomban. Az Ócsai Zoltán lelkész vezette pécsi testvérek magyar költők istenes verseinek megzenésített változataival szolgáltak a gyülekezetben. A testvéri közösség tagja volt többek között Hajduch-Szmola Patrik parókus lelkész és a néhai Kapi Béla püspök unokája és dédunokája is. A testvéreket a szekszárdi lelkész, Sefcsik Zoltán és a felügyelőasszony, Németh Judit fogadta. Az együttlét szeretetvendégséggel zárult.

Adventi vendég Szekszárdon

Szekszárd – Advent harmadik hetében Németh Zoltán lelkész, a MEE OI gyülekezeti és missziói osztályának vezetője volt a szekszárdi gyülekezet vendége. Az Ő kíséretében jártuk végig János 12. fejezetének egy mondatát „Bizony, bizony mondom néktek: ha a búzaszem nem hull a földbe, és nem hal el, egymaga marad, de ha elhal, sok termést hoz.” (12, 25)

A szekszárdi evangélikus templomban szólt az ének

Szekszárd – Közel másfél évtizede szervez Protestáns-napi hangversenyeket a megyeszékhely evangélikus templomában a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes. A nemrégiben megtartott koncert az Országos Protestáns Napok kiemelt rendezvénye volt.

Túra – istentisztelet után

Szekszárd – Immár hagyomány a Szekszárdi Evangélikus Egyházközségben, hogy a vasárnapi istentisztelet után a gyülekezet tagjai közül többen a szekszárdi dombok, „szurdikok” között túráznak. Lelkészük családjával együtt általában a kis csapattal tart. A két-három órás séta – a szép környezet csodálata mellett – alkalmat ad a hosszabb beszélgetésekre, egymás mélyebb megismerésére is. A hatodik túrán készült képeket adjuk most közre.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szekszárd csatornájára