építkezés

Tiltakozik az aradi evangélikus egyház a szomszédba tervezett apartman- és irodaház miatt

Arad – Jóváhagyta az aradi önkormányzati képviselő-testület annak az új háztömbnek az építési terveit, amelyet a belváros egyik műemlékövezetébe tervezett a telek tulajdonosa, annak ellenére, hogy a közvetlen szomszédok, különösen az Aradi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség határozottan kérte az elvetését. Az egyház a több mint százéves épületek statikáját is féltik a közelgő munkálatok miatt.

Soltész Miklós: a kormány feladata és kötelessége is a templomépítési törekvések támogatása

Eger – A kormány feladata, és ha lehetősége van, kötelessége is támogatni a templomépítési törekvéseket, amit most 250 millió forinttal tett meg a Szent II. János Pál nevét felvevő missziós központ esetében – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Egerben a templomot felszentelő szentmisét követően az MTI-nek.

Közösségi ház, imaterem épül Simonyifalván – Egy fiatal lelkész házaspár merész felvállalása

Simonyifalva – A Nyugati Jelenben is taglalt, helybeli evangélikus-lutheránus közösségi ház építése előrehaladott állapotba jutott Simonyifalván. A részletek felől a lap Deák Bálint lelkipásztornál érdeklődött, aki feleségével együtt mintegy húsz gyereket készített fel a karácsonyi ünnepségre.

Templom születik – adakozásra buzdítunk!

Felhívással fordulunk az egyházunkat támogatókhoz. A pestszentimrei Kastélydombi Luther-kápolna tervei immáron elkészültek, az alapkő letételére 2016. pünkösdjén kerül sor. Már csak pár kő felépítése választja el az itteni missziói gyülekezetet attól, hogy templomuk felépüljön. Adományokat várnak számlaszámukra, hogy egy-egy téglányi segítséggel támogassuk őket abban, hogy álmuk valóra válhasson. Az evangelikus.hu oldalán nyomon követheti az építkezés alakulását.

Hatalmas daruk dolgoznak a győri evangélikus szigeten! – Videó, fotók!

Győr – 4,7 milliárd forintból újulnak meg a régi evangélikus egyházi épületek Győrben. A kisalfold.hu megmutatta, hol tart jelenleg a munka.

Otthon, édes otthon – Felépülő, megújuló épületeink

Budapest – Az Evangélikus Élet összeállítást készített azokról a nagyobb beruházásainkról, amelyek véghajrában, vagy éppen valamely látványos szakaszukhoz érkeztek. Az összeállítást az alábbiakban olvashatják.

Elbontották a szombathelyi evangélikus templom kerítését – Rövidesen újraépítik

Szombathely – Az evangélikus templom kerítésének sorsa már tavaly szeptemberben foglalkoztatta a lakosságot. A vaol.hu akkor több sms-t is kapott, amiben olvasóik rosszallásukat fejezték ki a több mint százéves műemlék bontásával kapcsolatban. Mostanra el is bontották a kerítést, ezért a napokban egy olvasó ismét betelefonált az ügyben. A vas megyei honlap utánajárt, mi történt.

Prőhle Gergely: a templomépítés nem lehet pótcselekvés

Budapest – Templomok építése és felújítása nem lehet a valódi közösségépítést helyettesítő pótcselekvés – mondta Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) országos felügyelője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

Épül a Sarepta lakócentruma a Petőfi Művelődési Ház telkén

Budapest – Nemrég elkezdődött a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon építése, melynek alapkövét tavaly áprilisban ünnepélyes keretek között helyezték el a Máriaremetei út 80–82. szám alatt. Forrás: masodikkerulet.hu, 2.kerulet.ittlakunk.hu

Földrengésbiztos óvoda épül Vadkerten

Soltvadkert – Az evangélikus templom és a Találkozások Háza között egy új ingatlan születik ezekben a hetekben. Forrás: baon.hu, szöveg: Barta Zsolt
Feliratkozás RSS - építkezés csatornájára