betlehemi láng

Megérkezett Jézus születésének helyéről Debrecenbe a betlehemi láng

Debrecen – Megérkezett Jézus születésének helyéről, Bécs és Budapest érintésével Debrecenbe a betlehemi láng! A korábbi években már megtapasztalt összefogás szellemében a régi városháza udvarán 2020. december 17-én megtartott ünnepi eseményen a város és az egyházi felekezetek résztvevői személyesen fogadták a szent lángot.

A pandémia ellenére idén is lesz betlehemi láng

Bécs – November közepén jelentette be az ORF osztrák közszolgálati televízió, hogy a hagyományoknak megfelelően idén is meggyújtják a béke lángját a betlehemi Születés Templomában. 1986 óta minden évben kiutazik egy gyermek Ausztriából Betlehembe, hogy a Jézus Krisztus születésének helyét jelképező, 14 ágú ezüstcsillag fölötti örökmécsesről meggyújtsa a lángot.

Átvették a betlehemi lángot a debreceni keresztény felekezetek képviselői

Debrecen – A Kistemplomban gyűltek össze a hívők, hogy együtt vegyék át Jézus születésének helyéről érkezett lángot és továbbvigyék a gyülekezeteikbe.

A győr-nádorvárosi evangélikus templomban őrzik a betlehemi lángot

Győr – Az Arrabona Repülőcserkészek idén is elhozták Győrbe a betlehemi Születés Templomából a békelángot, amelyet szombaton délután a győri evangélikus templomban zenés adventi áhítat keretében adtak tovább. A békelángot mécsesben bárki hazaviheti az otthonába.

Betlehemi játékkal kísérve érkezett meg a betlehemi láng advent harmadik vasárnapján Szarvasra

Szarvas – Hatalmas tömeg várta a betlehemi lángot 2016. december 11-én délután a Szent Klára katolikus templom előtti jászolnál. Ahogy a korábbi években, az idén is Závoda Ferenc hozta el Gödöllőről, ahonnan Bécs érintésével a betlehemi Születés Templomából érkezett, amihez a természet fényfestéssel kedveskedett a nyugati égbolton.

Hajnalra várunk! – Betlehemi lángot vittek haza

Győr – A betlehemi Születés Templomából hozott lángot zenés adventi áhítat keretében adták tovább a Győri Evangélikus Férfikör és a győri Repülőcserkészet tagjai. A láng repülőgépen 2014. december 13-án érkezett Bécsbe, majd a bécsi Gustav-Adolf evangélikus templomban megtartott Friedenslicht ökumenikus ünnepi istentiszteleten osztották szét. Az alkalmon 30 európai és tengerentúli ország cserkészei vettek részt, köztük most először győri repülőcserkészeink is.

Átvették a betlehemi békelángot a magyar cserkészek Bécsben

Budapest – Bécs – A Magyar Cserkészszövetség hozta el Magyarországra a betlehemi békelángot, amelyet szombaton vettek át egy bécsi evangélikus templomban. Vasárnap a budapesti Fasori református templomban adták tovább a lángot vidéki cserkészdelegációknak és civileknek.

A betlehemi lángból gyújtották meg a harmadik gyertyát Szarvason

Szarvas – A Szent Klára római katolikus templom sarkán felállított jászol mellett Benkő Géza vidám karácsonyi szösszeneteivel kezdődött az advent harmadik vasárnapján rendezett gyertyagyújtás. Forrás: newjsag.hu, szöveg és fotó: Babák Z
Feliratkozás RSS - betlehemi láng csatornájára