templomszentelés

Templomszentelési ünnep a megújult evangélikus templomban Érpatakon

Érpatak – Múlt vasárnap, 2020. július 5-én tartották meg a felújított evangélikus templom újraszentelési ünnepségét Érpatakon.

25 éves a farkasréti templom

Budapest – Templomszentelési ünnepre gyűltek össze Újbudán, a farkasréti evangélikus és református gyülekezetek tagjai, hogy közösen adjanak hálát közös templomukért, melyet negyed évszázaddal ezelőtt szenteltek fel.

Egy jeles nap krónikája – Templomszentelési emlékünnep Zuglóban

Budapest – Zugló – Szép hagyományai vannak gyülekezetünkben az ünnepeknek. Olyankor nem csak a templom öltözik ünneplőbe, hanem a lelkek is. Más a liturgia, szebben zeng az ének, s más húrokon pendül a prédikáció.

„Beért a hitbe vetett bizalom, és győzött a jóra vágyó emberi akarat” – Templomot szenteltek Hidason

Hidas – Tíz éven belül másodszor szentelték fel az 1793-ban épült különleges, kis hidasi evangélikus templomot. A ritkaságszámba menő, szószékoltáros, késő barokk stílusú templom már sok viszontagságon ment át, tornya az 1800-as évek közepén ledőlt, a 20. század is jócskán megviselte. A mostani felújítás viszont reményt ad arra, hogy még sok evangélikus generáció számára az Istennel való ünnepélyes találkozás helye lehet.

Uram, szeretem házadat... – Templomszentelési és hálaadó ünnep Farmoson

Farmos – 2018 tavaszán lezárult a Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye farmosi gyülekezeti imaházának átfogó felújítása. A gyülekezet tagjai gondos előkészület után hálaadó, templomszentelő istentiszteletre gyűltek össze a megújult épületben 2018. szeptember 8-án, szombaton.

Friss, élettel teli közösség – Interjú Nagy Zoltánnal a jaminai templom felszentelése előtt

Békéscsaba – Május 6-án, vasárnap délután 15 órától a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, Gáncs Péter ünnepi istentisztelettel egybekötve szentelte fel a felújított jaminai evangélikus templomot (Békéscsaba, Orosházi út 85.) és a gyülekezeti házat. Ekkor iktatták be hivatalába a Kelet-Békési Evangélikus Egyházmegye megválasztott esperesét, Nagy Zoltánt, valamint egyházmegyei felügyelőjét, Liska Andrást is. A témáról, még az esemény előtt, a 7.TV Aktuális című műsorában Nagy Zoltán lelkésszel beszélgetett Szabó Rita műsorvezető.

Templomszentelési ünnep és orgonahangverseny Balassagyarmaton

Balassagyarmat – A Szentháromság ünnepe utáni huszonegyedik vasárnapon, november 5-én, 9 órakor tartotta a Balassagyarmati Evangélikus Egyházközség templomszentelési ünnepét. Az alkalomra különleges vendéget hívtak: dr. Kovács László Attila nyíregyházi igazgató-lelkész, orgonaművész hozta el Johann Sebastian Bach csodáját a megszentelt falak közé, idén másodszor is, a tavasszal felcsendült kantáták után, amelyeket a Fesztivál Zenekar barokk csoportjának köszönhettünk.

Búcsú Sárszentlőrincen

Sárszentlőrinc – Templomszentelési évforduló, keresztelő, esküvő, fotókiállítás és falunap. „Érdekes és örömteli volt megtapasztalni ezen a hétvégén, hogy amikor sokszor inog a talaj a lábunk alatt, és nem lehet tudni, mit hoz a jövő, betölti rendeltetését az imádság háza” – fogalmaz Karl Jánosné Csepregi Erzsébet lelkész.

Templomszentelés Galgagután

Galgaguta – Örömteli esemény zajlott 2015. november 15-én, vasárnapa galgagutai evangélikus gyülekezetben. Templomszentelési hálaadó istentiszteletre gyűlt össze a falu népe, és sokan érkeztek a környező településekről is. A Reformációi emlékutak és zarándokutak című pályázat keretében teljesen megújult templomot D. Szebik Imre nyugalmazott püspök Szabó András nógrádi esperessel és Füke Szabolcs helyi lelkésszel közös szolgálatban szentelte újra.

Elfogadástól befogadásig – Kelenföldi templomszentelési ünnep

Budapest – 2015. október 16–18. között őszi gyülekezeti hétvégére gyűltek össze a kelenföldi evangélikusok. A templomszentelés 87. évfordulójára emlékezve kiállítás, színdarab, előadás, egyházzenei hangverseny, istentisztelet tette teljessé a hálaadást.

Oldalak

Feliratkozás RSS - templomszentelés csatornájára