Angyali reggelek

Teszteléssel és ételosztással segítenek a szarvasiak – A lelki táplálék sem marad el a nagyhéten

Szarvas – 2021. március 19-én, pénteken megtartották az Angyali Segítség az Ótemplomból sorozat keretében a harmadik covid-tesztelést is ételosztással. Az előzetes regisztráció alapján várták a jelentkezőket, akik közül 110 fő jelent meg. Sajnos hat fő pozitív tesztet produkált, ami elszomorítóan magas arányt jelent.

Ismét lesznek Angyali reggelek Szarvason – Evangélikus püspökök is szolgálnak

Szarvas – Évek óta hagyomány már a Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközségben, hogy minden adventi napon egyfajta lelki zarándoklatra hívják a híveket. Idén sem marad el ez a szokás, csak a vírus miatt picit változnak a feltételek.

Országos díjat nyert a szarvasi Angyali Reggelek hivatalos bejglije

Szarvas – „Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által meghirdetett versenyre. A három kategóriában összesen 56 bejgli-pályamű érkezett. Ezeket egy neves cukrászokból álló szakmai zsűri kóstolt meg, és értékelt. A grémium tagja volt a cukrász szakmával rendelkező Harsányi Levente is. Nem lehetett egy unalmas zsűrizés!

Elkezdődött az Angyali reggelek sorozata a szarvasi Ótemplomban

Szarvas – Az adventi időszakban minden hétköznap reggel 7 órától várják az elcsendesedni vágyókat a szarvasi Ótemplomban. A hagyományoknak megfelelően minden alkalomnak van egy házigazdája, aki az adventhez kapcsolódó gondolatait osztja meg a hallgatósággal. 2018. december 3-án Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője indította útjára a sorozatot.

Angyali reggelek és esték Szarvason

Szarvas – A Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség szervezésében az idei nagyhéten Angyali reggelek és esték címen tartanak alkalmakat, reggel 7 órától és este 6 órától. „A napkeltétõl, napnyugtáig, áldjuk, dicsérjük az Úr nevét!” – hirdetik rendezvényüket a szarvasiak.

Czibere Károly államtitkár volt a szarvasi Angyali reggelek házigazdája

Szarvas – Czibere Károly érkezett 2016. december 16-án a szarvasi gyülekezetbe, hogy részt vegyen az ádvent minden napjára szervezett reggeli elcsendesedésen, amely az Angyali reggelek címet viseli. Az államtitkár az ádvent lényegét fogalmazta meg teológiai alapossággal.

Varnus Xavér és Barnkopf Balázs ébresztették orgonajátékukkal a szarvasiakat

Szarvas – A szarvasi Ótemplomban 2016. november 28-tól egészen december 23-ig napi áhítatokat tartanak, Angyali reggelek címmel. Felkért ismert emberek és gyülekezeti tagok vallanak arról, mit jelent számukra az adventi várakozás. November 29-én és 30-án azonban formabontó módon koncertek fogadják a templomba érkező híveket.

Angyali reggeleket és estéket tartottak a nagyhéten Szarvason

Szarvas – Az idei nagyhéten sorozatot tartottak a szarvasi evangélikus Ótemplomban Angyali Reggelek és Angyali Esték címmel. Az első reggelen dr. Pángyánszky Ágnes az EHE lelkésze volt a házigazda és az Evangélikus Hittudományi Egyetem diákjai is résztvettek az alkalmon, akik a passiókörútjuknak központi helyéül választották Szarvast.

Egész adventben tartott az Angyali reggelek sorozat Szarvason

Szarvas – Véget ért az Angyali reggelek 2015-ös sorozata december 23-án. Az alkalom végén könyveket kaptak azok, akik minden alkalommal el tudtak jönni a reggeli áhítatokra és bizonyságtevésekre.

Angyali reggelek – Egy adventi akció margójára

Szarvas – Advent előtt néhány nappal egy érdekes hirdetés jelet meg a Facebookon, az Ótemplom honlapján, valamint a templom hirdetőjén. Szöveg: otemplom.lutheran.hu, fotó: facebook.com

Oldalak

Feliratkozás RSS - Angyali reggelek csatornájára