Varnus Xavér

Varnus Xavér koncertezett Bakonytamásiban

Bakonytamási – 2017. december 17-én a bakonytamási evangélikus templomban Varnus Xavér adott jótékonysági koncertet, Mondok Yvette közreműködésével. A koncert fővédnöke Mészáros Tamás egyházkerületi felügyelő volt.

Varnus Xavér és Barnkopf Balázs ébresztették orgonajátékukkal a szarvasiakat

Szarvas – A szarvasi Ótemplomban 2016. november 28-tól egészen december 23-ig napi áhítatokat tartanak, Angyali reggelek címmel. Felkért ismert emberek és gyülekezeti tagok vallanak arról, mit jelent számukra az adventi várakozás. November 29-én és 30-án azonban formabontó módon koncertek fogadják a templomba érkező híveket.

Gáncs Péter püspök Érdi Tamás gyulakeszi koncertjén a zene jellegéről beszélt

Gyulakeszi – Varnus Xaver orgonaművész a Tapolca melletti Gyulakesziben, a Csigó kastély emeletén alakította ki koncerttermét és hirdette meg tízrészes őszi programsorozatát. Meghívta Törőcsik Marit, Fodor Zsókát, Kárászy Szilviát, Kincses Veronikát, Bodrogi Gyulát, Vásáry Andrét, a Kelemen Vonósnégyest, Kulka Jánost, Érdi Tamást és Falusi Mariannt. A magyarországi történelmi egyházak püspökei a sorozaton belüli Zene és lélek című „mini sorozatban” elmélkedtek a muzsika és a lélek kapcsolatáról. Az elmúlt alkalommal Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke beszélt a zene küldetéséről, jellegéről. Szöveg: Balla EMőke, fotó: Érdi Tamás archívuma
Feliratkozás RSS - Varnus Xavér csatornájára