egyeztetés

Egyeztetés – Szerveződik a gyermek- és ifjúsági önkormányzat Mezőberényben

Mezőberény – A Csendes közben, a helyi evangélikus óvoda területén található önkormányzati épület, elsősorban az ott lévő tornaszoba kérdéséről egyeztetett Siklósi István a közelmúltban az egyház képviselőivel.

Egyeztettek a katolikus, református és evangélikus egyházak vezetői

Budapest – Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi egyházak – erősítették meg a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökei 2019. május 8-án Budapesten, a Magyarországi Református Egyház zsinati székházában tartott találkozójukon.

Egyházunk vezetőségével találkoztak az Állami Számvevőszék képviselői

Budapest – Újabb egyházi vezetők látogatásával folytatódott az Állami Számvevőszék egyházi találkozóinak sorozata. Ezúttal a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői érkeztek az ÁSZ székházába, ahol Warvasovszky Tihamér alelnök és Salamon Ildikó, az ÁSZ tervezési vezetője fogadta őket. A megbeszélésen szó esett a Magyarországi Evangélikus Egyház mint intézményfenntartó számvevőszéki ellenőrzési tapasztalatairól is.

Ismét találkoztak az evangélikus és baptista egyház vezetői

Budapest – Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök, Prőhle Gergely országos felügyelő és Krámer György országos irodaigazgató 2018. szeptember 5-én látogatást tett a baptista székházban, ahol Papp János egyházelnök, Mészáros Kornél főtitkár, Durkó István missziói igazgató és Simon Norbert gazdasági igazgató fogadta az evangélikus vezetőket.

Kormányszintű egyeztetés az evangélikus egyházzal

Budapest – 2018. június 22-én, csütörtökön Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes látogatást tett a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetésénél. Az állami vezetőt Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő fogadta.

Egyházi vezetőkkel találkozott Papp László és Kósa Lajos Debrecenben

Debrecen – A polgármester és a miniszter a családok évének közös városi és egyházi programjairól egyeztetett az egyházak vezetőivel.

Elsőként egyházunk vezetőségével egyeztettek az Állami Számvevőszék képviselői

Budapest – Az Állami Számvevőszék elnöke és vezető tisztségviselői a magyar történelmi egyházak képviselői közül elsőként a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) vezetőit fogadták 2017. június 23-án az ÁSZ székházában, Budapesten. Az Állami Számvevőszék és a Magyarországi Evangélikus Egyház konzultációjának fókuszában az egyházi intézmények által kitöltött öntesztek eredményei, és az egyházi tulajdonban lévő intézmények fejlesztési kérdései álltak.

Európai egyházi vezetők és az EB elnöke egyeztettek Európa jövőjéről

Brüsszel – Az Európai Unió Püspökkari Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) és az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) vezetői a kontinens jövőjéről egyeztettek az Európai Bizottság elnökével.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Vallásközi és Dialógus Bizottsága látogatást tett a Magyarországi Muszlimok Egyházánál

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Vallásközi és Dialógus Bizottsága idén is, ezúttal 2016. május 20-án ellátogatott a Magyarországi Muszlimok Egyházához, ahová elment Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök, az Ökumenikus Tanács alelnöke is. Jelen voltak a pénteki nagyimán, majd megbeszélést folytattak Sulok Zoltán Szabolcs elnökkel és Al-Sabai Abdulghani mecsetigazgatóval.

A három keresztény történelmi egyház püspökei találkoztak

Budapest – Megemlékeztek az 1956-os forradalom áldozatairól, a család és a teremtett világ védelmének fontosságát hangsúlyozták, valamint megerősítették az ökumenikus ifjúsági munka iránti elkötelezettségüket az evangélikus, katolikus és református egyház püspökei, akik november 4-én a Magyarországi Református Egyház Zsinati Székházában találkoztak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - egyeztetés csatornájára