felvonulás

Fáklyás felvonulással kezdődött idén is a reformátusok és evangélikusok közös nyíregyházi reformációi istentisztelete

Nyíregyháza – Ritka pillanatnak lehettek szemtanúi, akik reformáció napjának estéjén Nyíregyházán sétáltak. Szinte már hagyomány, hogy a reformáció emléknapja alkalmából minden évben fáklyás felvonulást tartanak, amelyen a nyíregyházi és környékbeli református és evangélikus egyházközségek tagjai és lelkészei együtt vesznek részt. A fáklyás menet 18 órakor indult a református templomtól, és zsoltárénekléssel érkezett az evangélikus nagytemplomba, ahol közösen tartottak istentiszteletet. Idén is több tucatnyian csatlakoztak a felvonuláshoz.

„Ő gyújtott világosságot a szívünkben” – Közösen ünnepeltek a fehérvári felekezetek

Székesfehérvár – „Ő gyújtott világosságot szívünkben” – ökumenikus fáklyás felvonulással ünnepelték a Szentlelket a fehérvári történelmi keresztény felekezetek hívei és lelkipásztorai Székesfehérváron. A hívek a Széchenyi utcai református templomtól a Vörösmarty téren és a Kossuth utcán át a Szent Imre templomig sétáltak, onnan a ciszterci templomhoz, végül az evangélikus templomnál ért véget a meghitt esemény.

Az imádság lázadás az igazságtalanság ellen

Budapest – A Szent Egyed közösség a béke világnapján, január elsején minden évben fáklyás felvonulást és ökumenikus imaórát szervez Budapesten. Szőke Pétert, a közösség vezetőjét kérdezte a Magyar Kurír a kezdeményezésről.

Mindenki lehet a béke munkása – Fáklyás felvonulás és ökumenikus imádság a békéért

Budapest – A béke világnapján, január elsején a Szent Egyed közösség fáklyás felvonulásra és ökumenikus imádságra hívta a híveket Budapesten és Pécsen. Budapesten az imádságot Székely János esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

„Képes vagyok!” – Rehab Critical Mass 2016

Budapest – Harmadik alkalommal tartották meg vasárnap a fogyatékkal élők, valamint a velük szimpatizálók a Rehab Critical Mass felvonulást azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira, társadalmi kirekesztettségére.

A béke legfőbb ellensége a közöny – fáklyás felvonulás és ökumenikus imádság a békéért

Budapest – A Szent Egyed közösség 2016. január 1-jén ökumenikus imádságot szervezett Budapesten a békééért. Az imádságot Székely János püspök vezette, részt vett az eseményen Fabiny Tamás evangélikus püspök, Halil Juszef kopt ortodox főesperes, Aaron Stevens skót presbiteriánus lelkész és Osztie Zoltán budapest-belvárosi plébános.

Márton-napi lámpás felvonulást tartottak Sandon

Sand – Miért kötődik a lámpás felvonulás hagyománya Szent Márton napjához? – erre a – sokakat foglalkoztató – kérdésre is választ kapott az a közel 120 együtt ünneplő ember, akik a Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközség szervezésében, de örvendetesen ökumenikus keretekben megtartott alkalmon részt vettek.

Várpalotán is sétáltak az üldözöttekért

Várpalota – Ahogyan arról honlapunkon beszámoltunk, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre támogatásával szerveztek felvonulást 2015. június 16-án Budapesten. A Gyújts egy gyertyát! elnevezésű fővárosi demonstráció résztvevői a világ üldözött keresztényeire szerették volna irányítani a figyelmet. Az akcióhoz – egyetlen vidéki helyszínként – a várpalotaiak is csatlakoztak.

Gyújts egy gyertyát! – A keresztények üldözésének rohamos terjedése miatt szerveztek felvonulást

Budapest – A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre támogatásával szerveztek felvonulást 2015. június 16-án Budapesten. A Gyújts egy gyertyát! elnevezésű demonstráció résztvevői a világ üldözött keresztényeire szerették volna irányítani a figyelmet.

Élet menete – Simon Peresz: a holokauszt fájdalma felejthetetlen

Budapest – A sófár hangjára indult el az Élet menete az Erzsébet híd pesti hídfőjétől a Keleti pályaudvarhoz vasárnap délután. A tömeg az Astoriától egészen a hídfőig ért. Az indulás előtt tartott beszédében Székhelyi József színművész, az Élet Menete Alapítvány egyik alapítója azt mondta: „Mi, most élők, mindannyian karöltve, kéz a kézben, szív a szívben, lélektől lélekig együtt és mindig együtt menetelünk az életért". Forrás: MTI, szöveg: MTI. Fotó: Kallos Bea, Illyés Tibor

Oldalak

Feliratkozás RSS - felvonulás csatornájára