Bács-Kiskun Megyei Evangélikus Egyházmegye

Esperesválasztás volt a Bács-Kiskun Egyházmegyében

Kiskőrös – A Bács-Kiskun Egyházmegye Jelölő- és Szavazatszedő Bizottsága Lupták György nyugdíjba vonulása miatt megüresedett esperesi tisztségre lefolytatta a választási eljárást. A járvány miatt elhúzódó folyamat során, június 21-én tartották meg az egyházmegye presbitériumai a voksolást.

A főszékesegyházat is megtekintették az evangélikus lelkészgyűlés résztvevői Kalocsán

Kalocsa – Kalocsán tartották a Bács-Kiskun megyei evangélikus lelkészek havi munkaközösségi találkozóját 2015 június 10-én. Az összejövetel alkalmából a lelkészek Bábel Balázs érsek meghívására megtekinthették a főszékesegyházat – tájékoztatta a Magyar Kurírt a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye.

Orosházán találkoztak a Déli Evangélikus Egyházkerületből a Bács-Kiskun-, a Kelet-Békési és Nyugat-Békési Egyházmegyék világi vezetői

Orosháza – Napsütéses meleg idővel várta Orosháza a Déli Evangélikus Egyházkerületben második alkalommal megrendezésre kerülő regionális tisztségviselői konferenciára érkező vendégeket.

Reformáció és identitás – Beszélgetés Dudla Erzsébettel

Dunaegyháza – A reformáció hónapjában az evangelikus.hu különös figyelmet fordít arra, hogy különböző irányokból és nézetekből meghatározzuk evangélikus identitásunkat. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy keressük: mitől válhatunk láthatóan evangélikussá. Dudla Erzsébettel, a Bács-Kiskun Megyei Evangélikus Egyházmegye felügyelőjével beszélgettünk. Szöveg: Galambos Ádám, fotó: Boda Zsuzsa
Feliratkozás RSS - Bács-Kiskun Megyei Evangélikus Egyházmegye csatornájára