gospel

Elhalasztják a huszadik, jubileumi gospel fesztivált

Solymár – A népszerű Solymári Gospel Fesztivált, melyet idén 20. alkalommal rendeztek volna meg, a koronavírus járvány miatt 2021 augusztusára halasztják. A döntésig megtett útról, a szervezésről és a tervekről Jeney Erzsébetet, a fesztivál ötletgazdáját és művészeti vezetőjét kérdezte a Solymáronline.hu.

„Hogy egyek legyenek!” – A megújult templom előtt várja látogatóit a XIX. Solymári Nemzetközi Gospel Fesztivál

Solymár – A Nemzetközi Gospel Fesztivál a gazdag kulturális életéről méltán ismert Solymár egyik legnagyobb hagyományú, és legismertebb rendezvénye. Az úgynevezett Gospel „olimpia” számtalan magyar és nemzetközi együttesnek ad alkalmat a megmérettetésre, sok hazai gospel együttest indított el a hazai és a nemzetközi siker felé, miközben egyedi, nívós fesztiválélményt kínál Budapest vonzáskörzete mellett, a hazánk távolabbi tájairól is érkező zenerajongók apraja-nagyjának és együttműködési, megismerkedési lehetőséget a gospel előadóinak. A műfaj legnagyobb hazai rangadója idén egy híján 20 esztendős, hiszen augusztus 24-én már 19. alkalommal várja a fesztiválozókat és az évről-évre színvonalasabb fellépőket.

Erő a szavakban – 500-szor éneklik el az Erős vár a mi Istenünket

Braunschweig – Négyezerhatszáz énekes találkozott Braunschweigben a gospel egyházi napokon. A reformáció 500 éves jubileumáig (2017. október 31.) különleges célt tűztek ki maguk elé: az Erős vár a mi Istenünk című Luther-ének 500 variánsát szeretnék előadni.

Köszönet-kampány: Fergeteges hálakoncertet adott a Pécsi Gospel Kórus Balatongyörökön

Balatongyörök – 2015. március 22-én a balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont a Pécsi Gospel Kórus koncertjének, a Magyarországi Evangélikus Egyház által szervezett idei egyszázalékos, Köszönet-kampánya keretében. A környékbeli evangélikus gyülekezetekből, de még más egyházak tagjai közül is rengetegen voltak kíváncsiak a pécsiek zenéjére.

„A sokszínűség adja a fűszert” – Interjú a Pécsi Gospel Kórus alapítójával, Bánki Andrással

Pécs – 12 éve Bánki András a pécsi evangélikus ifis tagokat belelkesítve, létrehozta többedmagával a Pécsi Gospel Kórust. Céljaikról, a tagokról, fellépéseik érdekességeiről, és tervekről beszélgettünk. Interjúnk apropóját az is adta, hogy a kórus a Magyarországi Evangélikus Egyház idei egyszázalékos kampányában tevékeny részt vállalt: hálakoncerteken tolmácsolják az egyház köszönetét, az egyház társadalmi szolgálatát támogató emberek felé.

Nagy sikert aratott a gospel az adventi villamoson Miskolcon

Miskolc – Nagy sikert aratott az egyik New York-i gospelkórus főpróbája, amit rendhagyó helyen és közegben, az adventi villamoson tartottak szerda délután. A belvárosi evangélikus templomban adott koncertjük előtt Miskolcot is bejárták, nagyon tetszett az énekeseknek a város.

Gospelzene csendült fel a nógrádi gyülekezetekben

Sámsonháza – Pásztó – 2014. december 14-én, advent harmadik vasárnapján a pásztói és sámsonházai evangélikus gyülekezetekbe a három éve megalakult Budavári Gospel Kórus látogatott el.

Finn gospel kórus vendégeskedik Kőszegen

Kőszeg – Finn csoport vendégeskedik 2013.október 19. és 23. között Kőszegen. A mikkeli testvérgyülekezet egyik kórusa, a Fermaatti gospel kórus a vasárnapi istentiszteleteken énekelt. 9 órától úrvacsorai istentiszteleten Juha Palm dómprépost hirdette Isten igéjét. Délután 16 órakor pedig a horvátzsidányi katolikus templomban zenés áhítat keretében szolgált a kórus – tudta meg szerkesztőségünk Baranyay Csaba lelkésztől. Szöveg: evangelikus.hu
Feliratkozás RSS - gospel csatornájára