Rábaszentandrás

Kis János püspökről emlékeztek meg Rábaszentandráson

Rábaszentandrás – Közel egy évvel ezelőtt elkezdődött a szervezés Kis János születésének 250. évfordulója megünneplésére. Felvetődött az az elképzelés is, hogy ezt a szép kerek számot egy nagyszabású ünnepség keretein belül kellene megszervezni, akár egyházmegyei nappal összekötve.

Gyopáros: mintegy nyolcszáz településen nyertek forrást egyházi közösségi terek fejlesztésére a Magyar falu programban – FRISSÍTVE!

Rábaszentandrás – Mintegy nyolcszáz település egyházközössége több mint 12 milliárd forint értékben nyert forrást egyházi közösségi terek fejlesztésére a Magyar falu programban tavaly és idén – hangoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton Rábaszentandráson.

Először tartottak motoros istentiszteletet Rábaszentandráson

Rábaszentandrás – Első alkalommal került megrendezésre motoros istentisztelet 2020. július 19-én, vasárnap Rábaszentandráson. Az istentisztelet ötlete Horváthné Herceg Tímeától, szanyi motorostól érkezett, aki arra kérte Varga Tamás lelkészt, tartson őnekik, motorosoknak istentiszteletet és áldja meg őket. A lelkész szívesen mondott igent a felkérésre.

A „mi kis falunk” életének felpezsdítése, avagy a Magyar Falu Program Rábaszentandráson

Rábaszentandrás – A kis települések, falvak életében nagy lehetőség a Magyarország Kormánya által meghirdetett Magyar Falu Program. A Rábaszentandrási Evangélikus Egyházközség A helyi egyházi közösségi terek fejlesztése című pályázaton közel 23 millió forintot nyert. Az összegnek a felhasználása három fő egységre oszlik el.

Ökumenikus gyertyagyújtás Rábaszentandráson

Rábaszentandrás – Veres András győri megyés püspök 2018. december 2-án ünnepi szentmisét celebrált Rábaszentandráson a Szent András apostol-templomban. Szent András-búcsú és ökumenikus gyertyagyújtás fényében zajlott az ünnepség, amelyen részt vett Varga Tamás evangélikus lelkész is. A szentmisén a község kórusa szolgált Katona Máté vezetésével.

Főző- és családi napot tartottak Rábaszentandráson

Rábaszentandrás – Főzőnapunkat idén már a harmadik alkalommal rendeztük meg, 2017. augusztus 12-én, szombaton. Az idei év különlegessége, hogy ezt az immár hagyományosnak mondható rendezvényt családi nappá alakítottuk át. Amíg azonban eddig csak az előre bejelentkezett csapatok és hozzátartozóik vettek részt az alkalmon, addig most minden korosztályt igyekeztünk megszólítani.

A lelkész irányt mutat és lelki vezetője a közösségnek

Rábaszentandrás – Új lelkész szolgálja pünkösdhétfő óta a rábaszentandrási evangélikus gyülekezetet. Varga Tamás úgy érzi, hívei megszerették, segítették beilleszkedését. Régóta vártak a helyiek egy „saját" lelkészre.

A Lélek erejével – Lelkésziktatás Rábaszentandráson

Rábaszentandrás – Pünkösdhétfőn kettős ünnepe volt a rábaszentandrási gyülekezetnek: ekkor iktatta be hivatalába megválasztott lelkészüket, Varga Tamást Gabnai Sándor, a soproni egyházmegye esperese. A 2015. május 25-én délután tartott úrvacsorás istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.

Egy pajtában tartották istentiszteleteiket a rábaszentandrásiak – Az elmúlt 230 évért adtak hálát

Rábaszentandrás – 2013. december 22-én ünnepi istentiszteleten gyűltek össze a Rábaszentandrási evangélikusok, hálát adva azért, hogy 230 évvel ezelőtt hivatalosan is engedélyt kaptak a nyilvános istentisztelet tartására. Ezen az alkalmon Szemerei János a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. Szöveg: Varga Tamás, fotó: inforabakoz.hu, Szemerei Márton

„Hálásak lehetünk Istennek a fejlődésért!” – Megáldották a felújított rábaszentandrási közösségi helyiséget és irodát

Rábaszentandrás – 2013. szeptember 29-én délután 15.00-kor került sor az új gyülekezeti terem és iroda megáldására Rábaszentandráson. A megújulást a gyülekezet egy KEOP-os pályázatnak köszönheti, melynek keretében új nyílászárókat, teljes szigetelést, napelemes, napkollektoros rendszert kapott az épület, így az energiafelhasználás is hatékonnyá válhatott. Szöveg: Varga Tamás, fotó: Varga Tamás, Patocskai Judit
Feliratkozás RSS - Rábaszentandrás csatornájára