KÖSZI

ELMARAD! – Maharadzsa kincse – KÖSZI tábor Piliscsabán

A járványhelyzetre való tekintettel az alább meghirdetett tábor elmarad.

Továbbra is szeretnék megtartani az 1. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábort

Budapest – „Ahogy távolodunk a nyártól, úgy leszünk egyre izgatottabbak az idei év utolsó KÖSZI tábora, az 1. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábor miatt. Egyfelől azért, mert szurkolunk, hogy a járvány terjedése megálljon, így biztonsággal tarthassuk meg az eseményt, másfelől pedig azért, mert teljesen új tematikával, és programokkal készülünk a táborozóknak, a maximalizmusra törekedve, hogy mindenkinek felejthetetlen őszi élményt tudjunk nyújtani” – írták a KÖSZI legfrissebb körlevelében.

Ilyen volt a 88. KÖSZI Megálló istentisztelet

Budapest – Zugló – 2020. július 10-én, a KÖSZI Napvető mesetábor lezárásaként rendezték meg a 88. KÖSZI Megálló istentiszteletet, amelyet Bonnyai Zsuzsanna, a tábor lelki vezetője tartott az Evangélikus Hittudományi Egyetem Kollégiumának kápolnájában. Az istentisztelet a tábor utolsó napjának témáját, a bölcsességet járta körül. A választott igeszakasz így szólt: „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme.” (Péld 1,7a)

Egy mesés hét története – Huszonnegyedik KÖSZI Napvető mesetábor

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület, azaz a KÖSZI szokás szerint a legfiatalabb korosztálynak szóló mesetáborával nyitotta a nyarat. A Zuglói Evangélikus Egyházközség és az Evangélikus Hittudományi Egyetem kollégiumának épületeibe hívták kalandra július 6–10. között az 1–4. osztályosokat. A napközis keretek között tartott tábor vezetője Tihanyi Hanna volt, a csapat lelki jólétéről pedig Bonnyai Zsuzsanna gondoskodott.

Álláslehetőség a KÖSZI-nél

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) új munkatársat keres folyamatosan növekvő csapatába.

Megtartották a 9. SZIVI Ifjúsági vezetőképző tábort

Piliscsaba – A 9. SZIVI Ifjúsági vezetőképző tábort idén is, mint az elmúlt két évben, a KÖSZI Napvető mesetáborával egy időben tartották. A képzés táborvezetője idén Koknya Dorottya volt, rajta kívül még Halász Endre és Tóth Lilla trénerként segítették a képzősöket. Természetesen az ifisek is, amiben tudták, támogatták a vezetőket. Idén kettő másodéves, valamint öt elsőéves ifis vett részt a képzésen, azzal a szándékkal érkeztek mind, hogy minél több dolgot tanulhassanak a táborvezetésről, és segítsék a táborvezetők munkáját.

Megrendezik a KÖSZI Nyomkereső táborokat

Piliscsaba – A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület 2020 nyarán két turnusban, különböző korosztályoknak rendezi meg a 19. KÖSZI Nyomkereső (ottalvós) táborokat Piliscsabán: a 3–8. osztályosoknak, 2020. július 26. – augusztus 1.; illetve a 7–12. osztályosok számára 2020. augusztus 9–15. között.

Mi a Te gyengéd? – KÖSZI Életfonal életvezetési tábor lesz

Piliscsaba – Neked is van olyan dolgod, amire nem vagy büszke, amitől szíved szerint rögtön megszabadulnál? Egy előnytelen testrészed, egy rossz tulajdonságod vagy valami, amiben ügyetlen vagy? Esetleg mindig rossz fiúkat választasz, nem mennek a nyelvek, vagy képtelen vagy lemondani dolgokról? – A 14. KÖSZI Életfonal életvezetési tábort Piliscsabán tartják 2020. április 16–19. között 7–12. osztályosok számára.

Látszat vagy valóság? – 11. KÖSZI Téli berek évindító hétvége 18-29 éveseknek

Budapest – Ma minden a látszatról szól: légy izmos, vonzó, járj szakkoliba, majd legyen jó állásod, 2 diplomád, 3 gyereked, nagy házad… Még ha a párkapcsolatban nem is valódi tűz ég, fásulttá, kiégetté tesz is a munkád, vagy utálod az egyetemi szakod. Lassan már nem is tudjuk, mi a valódi, mert csak az számít, hogy trendi legyen, nem pedig hogy igaz. Álarcokat veszünk – néha talán önmagunk előtt is. De mi van az álarc mögött? Meg mered mutatni a valóságot, vagy megelégszel a látszattal? Mi az, amiben igazi értéket lelsz, és amit valóban követni tudsz?

Önként és dalolva! megújítva – KÖSZI est az EHE-n

Budapest – 2019. november 27-én a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért ismét meglátogatta az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnáját, hogy megtartsa Önként és dalolva! néven ismert bemutatkozó estjét. Az alkalom az eddigi évekhez hasonlóan áhítattal és közös zenéléssel kezdődött, és a KÖSZI-sek által készített finom falatokkal zárult, azonban a kettő között egy egészen új programot láthattak a résztvevők.

Oldalak

Feliratkozás RSS - KÖSZI csatornájára