emlékév

Év végi leltár

Egyházunk reformációi emlékbizottságának elnökeként eseményekben – és reménység szerint áldásokban – gazdag esztendő végén készíthetek amolyan év végi leltárt, némileg vissza is tekintve az elmúlt nyolc évre, amelyben elkötelezett munkatársakkal tehettük a dolgunkat. Nekik ezúton is köszönetet mondok. Ezen a helyen elsősorban az egyházi bizottság által szervezett munkát összegzem.

Kiértékelték a 2017-es reformációi emlékév eseményeit a reformációi emlékbizottság tagjai

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága 2017. december 12-én tartott idei utolsó ülésén a bizottság tagjai áttekintették az elmúlt hét év és különösen is a 2017-es emlékév tapasztalatait. Folyamatban lévő munkákról, előkészületben lévő további projektekről is döntöttek az Északi Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában.

Konferencia a reformáció örökségéről Nyíregyházán

Nyíregyháza – A reformáció öröksége a magyarság számára – ezzel a címmel rendeztek 2017. november 13-án, hétfőn tudományos emlékülést Nyíregyházán.

Az egyház igazi kincse, az élő kenyér – Reformáció emlékévi ünnepi istentisztelet és gyülekezettörténeti kiállításmegnyitó Szügyön

Szügy – Reformáció emlékévi programsorozat részeként tartottak közös istentiszteletet a Szügyi Evangélikus Egyházközség és a hozzá tartozó Csesztve, Patvarc és Mohora gyülekezetei 2017. március 26-án, vasárnap. Az igehirdetés szolgálatát dr. Fabiny Tamás püspök végezte, a liturgiában Torzsa Tamás, az egyházközség lelkésze működött közre.

Hálaadás és kritikus szembenézés – A reformáció emlékév központi megnyitóján jártunk

Budapest – A reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév magyarországi eseményeinek központi megnyitóját 2017. január 6-án, pénteken tartották Egy asztal körül címmel. A budapesti Művészetek Palotájában megrendezett ünnepségen beszédet mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A nézők szépen kivitelezett program-katalógust vihettek haza, de sokan hiányolták a közös Erős vár a mi Istenünk eléneklését.

A reformációi emlékév hajnalán

Ugyan a napváltó időzónához tartozó Chatam-szigeteken jócskán megelőztek – ott ugyanis már órákkal ezelőtt evangélikus istentiszteletet tartottak –, a 2017-es esztendő hajnalán örömmel jelenthetem: megkezdődött a reformáció emlékéve.

Csaknem négyszáz program várható a reformáció emlékévében

Budapest – Csaknem négyszáz programot szervez, illetve támogat a Reformáció Emlékbizottság 2017-ben, a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévben – mondta el az MTI-nek Hafenscher Károly, az emlékbizottság miniszteri biztosa.

Megnyitották a reformációi emlékévet Németországban

Berlin – Hivatalos alkalmak keretében nyitották meg Berlinben a reformációi emlékévet. A Konzerthaus díszes nagytermében a város polgármestere, a helyi kulturális miniszter és a német államelnök mondott ünnepi beszédet.

Több mint kétszáz reformációi programot támogat 2017-ben az állam

Szekszárd – A reformáció 500. évfordulójának állami emlékévét megnyitó ünnepsége 2017. január 6-án, Vízkereszt napján lesz Budapesten, a Művészetek Palotájában; a reformáció napján, október 31-én pedig nagyszabású református találkozót rendeznek a Papp László Sportarénában – erről Hafenscher Károly miniszteri biztos beszélt június 17-én Szekszárdon.

Tanítványok vagyunk – Ez lesz a Reformáció és oktatás 2015-ös emlékévének szlogenje

Budapest – 2014. szeptember 24-én ülésezett a Reformációi Emlékbizottság. Fabiny Tamás püspök áhítata után Hafenscher Károly számolt be az állam által létrehozott Reformáció Emlékbizottság eddigi tevékenységéről.

Oldalak

Feliratkozás RSS - emlékév csatornájára