augusztus 20.

Kenyérszentelést tartottak Dunaújvárosban és Kisapostagon

Dunaújváros – Kisapostag – 2020. augusztus 20-án Dunaújvárosban a Városháza téren volt délelőtt kenyérszentelés. Kisapostagon pedig az evangélikus templomban délután 15 órától ünnepség keretében a Nemeshodosról érkezett Megmaradásunkért Kultúrcsoport műsorát hallhatták az érdeklődők.

Államalapításunk ünnepe: Ima Magyarországért

Augusztus 20-a államalapításunk ünnepe. Alábbiakban Jókai Anna Ima Magyarországért versét tesszük közzé, valamint azt a felvételt, melyen Kocsár Miklós és Jókai Anna alkotását Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezénylésével a Pro Musica Leánykar adja elő.

Megáldották a kenyeret, és aranylakodalmas párokat köszöntöttek Dunaegyházán

Dunaegyháza – Az augusztus 20-ai ünnepi beszéd után köszöntötték az 50. házassági évfordulójukat ünneplő párokat.

Az államalapítást és az új kenyeret ünnepelte Kecskemét

Kecskemét – A Hírös7 fesztivál nagyszínpadánál tartották az augusztus 20-ai ünnepséget, amely egyben a Magyarok Kenyerének ünnepe Bács-Kiskun megyei rendezvénye is volt. Az önkormányzat és az agrárkamara megyei szervezetének ünnepségén a hagyományok szerint kenyérszentelést is tartottak.

Egy egész nép sorsát alapozta meg Szent István

Nagykanizsa – Az államalapító tiszteletére rendezett programsorozat térzenével és zászlófelvonással kezdődött, majd ünnepi beszédek és az új kenyér megáldása következett. A kánikula ellenére is sok ünneplő érkezett a Deák téri zászlófelvonásra.

„Az ünnepben mindig a jövendőket is kutatjuk”

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tagegyházai és tagszervezetei ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartottak augusztus 19-én a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az igehirdetést dr. Szabó István református püspök tartotta, a Szent István-napi kenyeret Gáncs Péter evangélikus püspök áldotta meg.

Kis gyülekezet is ünnepelhet méltó módon

Bócsa – Teljesen emberi, minden felesleges pufogtatást nélkülöző az alig kétezer lakosú, Bács-Kiskun megye közepén található Bócsa község Szent István-napja. Az augusztus 20-án minden évben megrendezett falunapon egyaránt megvan a helye az egyházi ünnepségeknek, a beszédeknek és a gondtalan szórakozásnak.

Égjen a szolidaritás tüze! – Világszerte egyszerre gyújtanak tüzet a cserkészek!

Budapest – Augusztus huszadika nem csak az Államalapítás ünnepe, de egyben a szolidaritás napja is. Ilyenkor világszerte egyszerre, helyi idő szerint mindenhol este kilenckor gyújtanak tüzet a magyar cserkészek Szent István napján a nemzeti összetartozás jeleként.

Augusztus 20.: Navracsics a hagyományok fontosságáról beszélt

Budapest – A hagyományok fontosságára és a közösség éltető erejére hívta fel a figyelmet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügy-miniszter abban a beszédében, amelyet hétfőn az államalapítás ünnepe alkalmából mondott Budapesten, az állami kitüntetések átadásakor. Forrás: MTI

Ökumenikus hálaadó istentisztelettel vette kezdetét az államalapítási ünnepségsorozat

Budapest – A Szilágyi Dezső téri református templomban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében ökumenikus istentiszteleten adtak hálát a hazáért az egyházak képviselői, 2013. augusztus 19-én. Az ünnepi istentisztelet igehirdetési szolgálatát Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke végezte. Szöveg és fotó: Galambos Ádám

Oldalak

Feliratkozás RSS - augusztus 20. csatornájára