Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség

Hová menjünk istentiszteletre a Balaton környékén?

Balaton – A balatoni evangélikus gyülekezeteink nyári istentiszteleti rendjét és alkalmait ajánljuk.

Húsvét előtti beszélgetés Bencze András evangélikus lelkésszel

Székesfehérvár – Bencze András, evangélikus lelkész 1960-ban született Budapesten. Az Evangélikus Teológiai Akadémián végzett, tanulmányait követően rögtön Székesfehérvárra küldte Nagy Gyula, püspök; 1984-től segédlelkész, 1986 óta – harmincnégy esztendeje – a fehérvári gyülekezet lelkésze. A Nyugati-Dunántúli Egyházkerület püspökhelyettese, a Fejér-Komáromi Egyházmegye legrégebben szolgáló lelkésze.

Üdvösség és egészség

„Az úrvacsorában a bűnbocsánat és az örök élet reménysége mellett – amelyek mindenképpen a központi ajándékai a szentségnek az öröm és a hálaadás mellett, amelyet a hívőkben ébreszt – fontosnak találom a közösségi jelleg, az étkezési jelleg, a nyitottság és az ünnepélyesség megjelenését és megtartását” – mondja Bencze András. A Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspökhelyettesét, székesfehérvári lelkészt Franko Mátyás tatai lelkész kérdezte az úrvacsora gyakorlatáról.

150 éve önálló a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség

Székesfehérvár – A Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség történetében elérkezett az az idő, amikor 150 éves önállóságra tekinthet vissza. Ennek alkalmából ünnepi programokat szerveztek 2019. szeptember 13–15. között. A háromnapos eseménysorozat pénteken kiállítással és köszöntővel kezdődött.

Akik hétköznap is hirdetik, hogy evangélikusok

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. A reformáció 500. évében ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Az orvos, aki nem csak a testi sebeket gyógyítja

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. A reformáció 500. évében ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Lapozható óriáskönyvből tanulhatjuk a reformációt Székesfehérváron

Székesfehérvár – Hétfőtől látható a székesfehérvári Jávor Ottó téren, az evangélikus templom mellett az az óriáskönyv, amely a reformáció és az evangélikus egyház történetét eleveníti fel. A tizenkét oldalas rendhagyó köztéri installáció a reformáció emlékévének alkalmából hirdeti az evangélium csodáját.

Fontosnak tartom, hogy gyermekeimet a gyülekezetbe szoktassam

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. A reformáció 500. évében ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

„Ünnepelni csak egységben lehet” – Reformáció Emlékévét Előkészítő Bizottság alakult Székesfehérváron

Székesfehérvár – Az egyetemes reformáció 500. évfordulójára készülve Székesfehérvár önkormányzata létrehozta a Reformáció Emlékévét Előkészítő Bizottságot, melynek első ülésére ma délelőtt került sor. A munkacsoport tagjainak találkozóján jelen volt Bencze András evangélikus lelkész és dr. Cser-Palkovics András polgármester is.

Stróbl Krisztián csapatban aranyérmes az Ifi Öttusa VB-n

Egyéniben a negyedik helyen végzett a kínai Ifjúsági Öttusa Világbajnokságon Stróbl Krisztián, az Alba Öttusa SE versenyzője, aki a csapattal aranyérmes lett. Ezzel azonban nem csak nekünk, magyaroknak okozott nagy örömöt, hanem a Székesfahérvári Evangélikus Egyházközség tagjainak is, ahol Krisztián édesapja presbiteri tisztséget tölt be – tudta meg szerkesztőségünk a gyülekezet lelkészétől Bencze Andrástól. Forrás: bajnokokvarosa.hu, szöveg: evangelikus.hu
Feliratkozás RSS - Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség csatornájára