Dunántúli Harangszó

Megjelent a Dunántúli Harangszó 2021. tavaszi száma

Győr – Komoly és ugyanakkor könnyed olvasmányokkal látogatunk el kedves Olvasóinkhoz ezekben az embert próbáló időkben.

Már kézbe fogható a Dunántúli Harangszó legfrissebb, 2020. téli száma – Ajánló

Erősödik a járvány! Újra szigorú és egyre nehezebben viselhető előírások szerint kell élnünk. Ebben a számunkban ezért is szeretnénk bátorítást csepegtetni a szívekbe. A nehézségek között is észrevehetjük Isten erejét és ajándékait, környezetünkben és saját életünkben egyaránt. A hallható és olvasható igében is, de emberi életeken, hivatásokon keresztül is. Bátorításul ezeknek egy kis szeletét mutatjuk be.

Beharangozó a Dunántúli Harangszó 2020. őszi számához – Szerkesztői sorok

Győr – A Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület éppen húsz éves. Mostani számunk ennek méltó megünnepléséhez szeretne hozzájárulni. A szokásos rovatok mellett az egyházkerületi és egyházmegyei oldalainkon ennek a húsz évnek felelevenítését kértük azoktól, akik a két évtized során felelős szolgálatot végeztek. A Megosztom rovatban pedig az előrementekről emlékezünk meg.

Megjelent a Dunántúli Harangszó 2020. nyári száma

Győr – Az idei második Dunántúli Harangszóban a nyári időszakra kínálnak olvasnivalót a szerkesztők az alábbi témákban, címekkel.

A kereszt „extremitása”

Különös és furcsa érzés kerít hatalmába minket, amikor valami elképzelhetetlent vagy felfoghatatlant tapasztalunk. Sokan vágynak az értelem számára nem megragadható élményekre, sokan vágynak a csodára. Nem véletlen, hogy a különféle extremitásoknak, például az extrém sportoknak is a virágkorát éljük. Az ilyen eseményeknek a külső megjelenése, látványa sem épp átlagos, már maga a miliő is vonzó, lenyűgöző és szemet gyönyörködtető. Egy-egy igazán kivételes „mutatvány” pedig hetekig, hónapokig kering a világhálón: megosztják, kommentelik és lájkolják, rácsodálkozva az emberfeletti teljesítményre…

Megjelent a Dunántúli Harangszó legfrissebb száma – Ajánló

Győr – A 2020. év igéjével köszöntöm Olvasóinkat: „Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!" (Mk 9,24). Ez az esztendő az Úrvacsora éve egyházunkban, melyet az év igéje jó keretbe foglal. Újságunkat is ebben az irányban haladva állítjuk össze. Ezért is említem meg új rovatunkat, a Nagyítót, amelyben egy-egy fogalmat járunk körül, négy személyes vélemény szemszögéből közelítve. Mostani számunkban éppen az úrvacsoráról olvashatunk.

Megjelent a Dunántúli Harangszó decemberi száma

Győr – Elérkeztünk a Dunántúli Harangszó idei utolsó számához.

Megjelent a Dunántúli Harangszó szeptemberi száma

Győr – A Dunántúli Harangszó 2019. évi 3. számának ajánlóját olvashatják Koczor György főszerkesztő tollából.

Megjelent a Dunántúli Harangszó 2019. nyári száma

Győr – A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület lapja, a Dunántúli Harangszó negyedévente jelenik meg. Ezúttal a nyári számot tarthatja kezében az olvasó. Az alábbiakban a szerkesztői ajánlót olvashatják.

Megjelent a Dunántúli Harangszó őszi száma

Győr – A Dunántúli Harangszónál stafétaváltás történt, erről ír most ajánlójában az új főszerkesztő, Koczor György.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Dunántúli Harangszó csatornájára